Intrare gratuită la muzeele publice pentru copii și tineri – proiect de lege

Intrare gratuită la muzeele publice pentru copii și tineri – proiect de lege

Sursa foto: Muzeul Național de Artă al României / Facebook

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2023

Copiii și tinerii cu vârsta de până la 18 ani vor beneficia de gratuitate la vizitarea muzeelor și colecțiilor aflate în proprietatea instituțiilor de stat locale și centrale, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Proiectul, inițiat de deputatul PNL Gigel Știrbu, prevede modificare Legii muzeelor și a colecțiilor publice nr. 311/2003, arată G4Media.ro.

FOTO Cum va arăta noul stadion al Timișoarei. Va fi al doilea ca mărime din România CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta noul stadion al Timișoarei. Va fi al doilea ca mărime din România

Expunerea de motive a proiectului arată că accesul gratuit la muzee ”ar încuraja tinerii să exploreze lumea artei, istoriei, științei și culturii. Această experiență poate stimula curiozitatea și învățarea continuă”.

În plus, potrivit expunerii de motive, ”accesul gratuit la muzee poate ajuta la reducerea inegalității sociale. Tinerii din familii cu resurse financiare limitate nu ar trebui să fie excluși de la experiențe culturale și educative importante din cauza costurilor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
muzee
intrare
copii