Media poloneză: Alior Bank pare că se retrage treptat din România. Mesajul băncii către Profit.ro

Media poloneză: Alior Bank pare că se retrage treptat din România. Mesajul băncii către Profit.ro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 8 dec 2023
Banca poloneză Alior Bank pare că se retrage treptat din România, dat fiind că a reziliat contractul cu Telekom România și și-a restructurat operațiunile, semnalează media poloneză.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Telekom Romania și Alior Bank au lansat Telekom Banking în 2017, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro.
 
În prezent, oferta Alior, care operează deja în România sub siglă proprie, a fost limitată puternic. "Se pare, deci, că experimentul Alior de a deschide operațiuni în România nu a fost un succes", susține sursa citată.
Cercetători români de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geo-ecologie Marină (GeoEcoMar) și Universitatea din București intră în Cartea Recordurilor CITEȘTE ȘI Cercetători români de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geo-ecologie Marină (GeoEcoMar) și Universitatea din București intră în Cartea Recordurilor

Banca a reziliat parteneriatul cu Telekom Romania în octombrie 2022 și operează acum pe piața românească sub propriul brand. De asemenea, a făcut o restructurare profundă a sucursalei, a cărei ofertă a fost redusă semnificativ. Aceasta se rezumă acum la o platformă de schimb valutar, cu o aplicație mobilă disponibilă pe Android, la un card (Multicurrency) și un cont de economii în mai multe valute.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Alior Bank au precizat:

"În octombrie 2022, contractul cu partenerul Telekom Romania Mobile Communications S.A. a încetat. Pe cale de consecință, am decis să inițiem procesul de re-branding al sucursalei noastre din România, care funcționează în prezent sub marca Alior Bank S.A.

Angajamentul nostru față de piața din România rămâne neschimbat, iar re-brandingul face parte din strategia de adaptare la condițiile actuale ale pieței locale și la nevoile clienților.

Continuăm să ne dezvoltăm modelul de afaceri, oferind servicii financiare de înaltă calitate".

Sucursala locală a Alior Bank a avut o pierdere de peste 48 milioane lei anul trecut. În total, pierderile cumulate depășesc 227 milioane lei.
ULTIMA ORĂ UniCredit nu mai este o bancă de importanță sistemică globală CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ UniCredit nu mai este o bancă de importanță sistemică globală

Investiția din România a Alior a fost făcută după modelul unei bănci lansate în Polonia împreună cu o companie de telecomunicații germană și care funcționează sub numele T-Mobile Usługi Bankowe.

 
Experimentul din România a fost lansat într-un moment în care bancherii planificau că pot face afaceri comune cu rețelele de telecomunicații. În Polonia, în afară de TMUB, a existat și un joint-venture între mBank și Orange, numit Orange Finanse.
 
La începutul anului 2019, proiectul Orange Finanse a fost închis, iar clienții existenți au fost preluați de mBank.
 
La sfârșitul anului 2020, T-Mobile Banking Services a dispărut, de asemenea, de pe piață. 
viewscnt
Afla mai multe despre
alior bank
banca polonez
telekom romania