SURPRIZĂ - FOTO Alaric Securities va intra pe piața românească. Vizează și titluri de stat

SURPRIZĂ - FOTO Alaric Securities va intra pe piața românească. Vizează și titluri de stat

Senior Manager Ivan Takev, Managing Partner, fondator și CEO Anton Panayotov, Managing Director Nikolay Stoykov. Foto Alaric

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 dec 2023
Brokerul de investiții bulgar Alaric Securities va intra pe piața românească, cu un birou la București, în al doilea trimestru al anului viitor, și își va deschide platforma digitală de investiții pentru clienții locali, în condițiile în care pune accentul pe extinderea în Europa Centrală și de Est (ECE), relevă datele analizate de Profit.ro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania, care furnizează soluții de tranzacționare profesională și de retail, a introdus o platformă digitală ce permite investitorilor să cumpere datorie suverană pe termen scurt și mediu emisă de diverse țări europene și intenționează acum să extindă oportunitățile pentru clienți de a cumpăra și titluri de stat românești.
Afaceri și profit în scădere pentru compania care vinde produsele Allview. Tăiere cu o cincime a datoriilor CITEȘTE ȘI Afaceri și profit în scădere pentru compania care vinde produsele Allview. Tăiere cu o cincime a datoriilor

Titlurile de stat românești se aliniază cu apetitul unor investitori pentru un risc, dar și un randament relativ mai ridicate în comparație cu emisiunile de datorie suverană ale Franței, Germaniei, Italiei și Spaniei, pe care platforma le oferă.

În urmă cu o lună, compania a semnat un acord pentru integrarea în timp real a datelor financiare furnizate de Nasdaq.

Viitoarele emisiuni de titluri de stat din România, precum și din Macedonia de Nord și Serbia, cu scadența între 12 și 24 de luni, urmează să fie adăugate pe platforma Alaric, deschisă ca oportunitate de investiții pe termen mediu pentru clienții de toate nivelurile, fie că sunt instituționali sau de retail.
 
"Recunoaștem potențialul pieței românești, atât din punct de vedere al dimensiunii sale, cât și al comportamentului investitorilor individuali.
 
 
Acești investitori participă în mod constant pe piața obligațiunilor guvernamentale și manifestă o înclinație către opțiuni cu risc mai ridicat", spune fondatorul și CEO-ul companiei, Anton Panayotov, conform SeeNews.
SURPRIZĂ - FOTO Alaric Securities va intra pe piața românească. Vizează și titluri de stat
 
Alaric va efectua o evaluare detaliată a pieței și a jucătorilor locali petru a decide cu privire la produsele potrivite pentru piața românească.

Compania va oferi în cele din urmă și titluri de stat bulgare, dar în prezent se concentrează pe titlurile cu o lichiditate mai mare.
 
Alaric Securities OOD a fost înființată în 2011 și are sediul în Sofia. De asemenea, are birouri în Londra, Istanbul și Luxemburg.
viewscnt
Afla mai multe despre
alaric securities
brokeraj
titluri de stat
investitii