Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 5,95%, de la 5,96%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
București, Ilfov și Timiș ocupă primele trei poziții în rândul regiunilor cu cele mai multe ipoteci intabulate în 2024, fiind urmate de Iași și Constanța.
Circa 133.000 de români au început în 2024 să economisească pentru vârsta retragerii prin fondurile de pensii private facultative (Pilonul 3), cu 40% mai mulți decât în 2023 și reprezentând un record istoric pentru numărul de clienți nou-atrași în sistem într-un singur an.
Achmea Holding, furnizor de servicii financiare, în principal de asigurări, din Țările de Jos, va începe să furnizeze servicii de asigurare online în Spania și România.
Guvernul Italiei și-a dat acordul ca cea mai veche bancă din lume, Monte dei Paschi di Siena (MPS), să preia banca comercială Mediobanca, deoarece tranzacția ar putea consolida sistemul bancar al țării și economia sa mai largă.
Băncile de pe Wall Street intenționează să vândă datorii ale platformei X a lui Elon Musk de până la 3 miliarde de dolari, conform informațiilor furnizate de două surse apropiate situației.
Regatul Unit va atenua unele dintre modificările planificate ale controversatei sale reguli fiscale pentru non-domi, ca urmare a îngrijorărilor legate de o posibilă exod a milionarilor, a confirmat Ministerul de Finanțe britanic.
Băncile din zona euro au nevoie de un euro digital pentru a răspunde inițiativei președintelui american Donald Trump de a promova stablecoins, un tip de criptomonedă de obicei legată de dolarul american, a declarat vineri Piero Cipollone, membru al consiliului Băncii Centrale Europene (BCE).
Schimbarea perspectivei, din stabil în negativ, reprezintă un semnal cât se poate de clar transmis de agenția de rating S&P: avem nevoie de măsuri de reducere a deficitului bugetar, un buget cumpătat, un stat mai suplu, pentru a putea restabili echilibrul bugetar și întări credibilitea fiscală a țării, transmite ministrul Finanțelor.
Agenția de evaluare financiară S&P a înrăutățit perspectiva ratingului României de la stabilă la negativă și a confirmat calificativul la "BBB-", ultima treaptă din categoria recomandată investitorilor, în cadrul unei evaluări la început de an, stabilită suplimentar față de cele două analize considerate obișnuite în cursul unui an pentru emitenții suverani, în primăvară și în toamnă. În decembrie, agenția Fitch a luat decizia de a înrăutăți perspectiva ratingului de țară de la stabilă la negativă din cauza deteriorării situației finanțelor statului.