Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunță că activitatea de emitere a polițelor de asigurare, inclusiv RCA, a companiei bulgare de asigurări DallBogg, va fi suspendată temporar, începând cu data de 1 iulie 2025. Compania este activă pe piața RCA din România în regim de liberă prestare a serviciilor (Freedom of Services – FoS) începând cu noiembrie 2024.
Banii care se vor acumula în fondurile de pensii private se vor dubla în următorii cinci ani și, în acest context, apar anumite provocări legate de destinația acestora, care nu pot fi rezolvate doar prin noi listări la bursă, a transmis Radu Crăciun, președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România, la Profit Piața de Capital.forum - Ediția a V-a.
Autoritea de supraveghere a asigurărilor din Bulgaria are pregătită o decizie prin care va suspenda societății Dallbogg, care este prezentă și în România, de la 1 iulie, dreptul de a emite polițe în baza pașaportului european (FOS), a anunțat vicepreședintele ASF, Sorin Mititelu, la un eveniment informal organizat de UNSICAR.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 7,15%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Allianz-Țiriac Asigurări a primit aprobările necesare din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru transferul portofoliului Allianz-Țiriac Unit (fosta Gothaer Asigurări Reasigurări) în contextul fuziunii prin absorbție.
Românii cu pensii private, Pilonul II (obligatorii, administrate privat) și Pilonul III (opționale, administrate privat), își vor putea încasa banii prin retragere programată, sume plătite pentru o perioadă limitată de timp - până la rambursarea întregului activ personal - sau prin pensii viagere, achitate pe întreaga durată de viață a membrului sau a supraviețuitorului, în cazul pensiei viagere cu componentă de supraviețuitor, prevede un proiect de lege analizat de Profit.ro și care va reglementa mecanismele de plată a pensiilor private, inclusiv a fondurilor constituite special în acest scop.
Cursul valutar oficial, de referință, anunțat miercuri de BNR a ajuns la 5,0251 lei pentru un euro, față de 5,0366 lei înregistrat marți
ING Bank România a înregistrat în primul trimestru o creștere a veniturilor de 14,1%, la 1 miliard lei, față de 877 milioane lei în primul trimestru din 2024. Profitul net a înregistrat o creștere de 7,8%, la 374 milioane de lei, iar activele totale au ajuns la 73,4 miliarde lei, o creștere de 2,8% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 7,15%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Cursul valutar oficial, de referință, anunțat marți de BNR a ajuns la 5,0366 lei pentru un euro, față de 5,0422 lei înregistrat vineri.