Economiștii băncilor comerciale au început să reducă din nou estimările privind creșterea economică a României în acest an, după ce datele din primul trimestru au relevat o structură «fragilă» a dinamicii PIB. Mai mult, perspectivele de creștere sunt încețoșate de măsurile fiscale ce urmează să fie luate în perioada următoare pentru reducerea deficitului bugetar.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 7,15%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Ministerul Finanțelor lansează astăzi la bursă a cincea ediție FIDELIS din 2025, care se va desfășura în perioada 6 - 16 iunie și va oferi dobânzi de până la 8,35% la emisiunile în lei și de până la 6,50% la cele în euro, în timp ce donatorii de sânge vor putea cumpăra titluri de stat cu scadența la 2 ani.
Reprezentanții PSD, PNL, USR și UDMR discută o serie de măsuri pentru echilibrarea bugetului, printre care creșteri de taxe și tăierea unor cheltuieli din sectorul bugetar.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că încă nu a înțeles de ce fermierii români nu au fost finanțați de sistemul bancar, arătând că toate creditele din România care au intrat în agricultură - vegetal, zootehnie și procesare - au fost garantate de stat.
Cursul valutar oficial, de referință, anunțat joi de BNR a ajuns la 5,0537 lei pentru un euro, față de 5,0558 lei înregistrat miercuri.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 7,15%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Universitatea Politehnica București va deține o cotă de 49% în acționariatul EximAsig, companie controlată indirect de stat, locul 3 pe segmentul asigurărilor de garanții, cu o cotă de piață de 17,03% la finele anului 2024, conform informațiilor Profit.ro.
Cursul valutar oficial, de referință, anunțat miercuri de BNR a ajuns la 5,0558 lei pentru un euro, față de 5,0587 lei înregistrat marți.
Pilonul 2 de pensii private obligatorii a generat un câștig net de 51,4 miliarde de lei (10,1 miliarde de euro), în primii 17 ani de funcționare efectivă, împliniți în cursul lunii mai 2025, potrivit calculelor APAPR prezentate azi pe portalul www.pilonul2.ro, potrivit Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania. Valoarea medie a unui cont personal din Pilonul 2 de pensii a ajuns azi la 20.000 lei, cifră care s-a dublat în ultimii 4 ani și jumătate.