După 8 ani, Simona Halep a ieșit din Top 20 mondial în clasamentul WTA. Ce a generat căderea

După 8 ani, Simona Halep a ieșit din Top 20 mondial în clasamentul WTA. Ce a generat căderea
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2021

Simona Halep, locul 18 WTA, a ieșit dintre primele 20 de jucătoare din lume pentru prima dată după opt ani, după ce i-au fost retrase punctele aferente participării la Turneul Campioanelor din 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Halep a obținut la Shenzhen, în urmă cu doi ani, 500 de puncte, pentru o victorie, în fața Biancăi Andreescu, și două înfrângeri, cu Elina Svitolia și Karolina Pliskova, scrie News.ro.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Anul trecut, WTA Finals nu a fost organizat, din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că abia acum i-au fost retrase româncei acele puncte.

În acest moment, înainte de a debuta la Transylvania Open, Halep este pe locul 23, cu 2.408 puncte. Ea a fost ultima dată pe această poziție la 18 august 2013. De atunci, jucătoarea din Constanța a făcut neîntrerupt parte din Top 20 WTA.

Pentru a reveni în primele 20 de jucătoare ale lumii, Simona Halep are nevoie să câștige turneul de la Cluj-Napoca, competiție la care va juca, miercuri, în primul tur, împotriva Gabrielei Ruse, locul 85 WTA.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Mai multe jucătoare sunt afectate de pierderea punctelor de la Turneul Campionilor din 2019. Ucraineanca Elina Svitolina, finalista de atunci, este una dintre cele mai "păgubite", ea urmând a ieși din Top 10 WTA după coborârea de pe locul 6 pe 14 în ierarhia live și după patru ani și jumătate prezență între primele zece jucătoare ale lumii. În aceeași situație este Belinda Bencic din Elveția (coborâre de pe locul 9 pe 17).

viewscnt
Afla mai multe despre
simona halep
wta