FC Barcelona generează venituri de 900 de milioane de euro economiei orașului

FC Barcelona generează venituri de 900 de milioane de euro economiei orașului
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2016

FC Barcelona generează 906 de milioane de euro venituri pentru economia orașului, reprezentând 1,5 la sută din PIB-ul capitalei Catalunyei, se arată într-un studiu efectuat de Deloitte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FC Barcelona reprezintă unul dintre motoarele economice ale orașului. Aportul clubului la economia Barcelonei crește de la an la an, au precizat autorii raportului, citați de marca.com.

Potrivit studiului, fiecare euro cheltuit de FC Barcelona generează venituri orașului de 2,3 euro, prin taxe, turism, creare de locuri de muncă etc, scrie News.ro.

Ana Andueza, reprezentant al Deloitte, precizează că, "dată fiind importanța sa, Barca poate fi echivalată cu un sector economic pentru oras".

Susana Monje, vicepreședinte al FC Barcelona, a declarat că politica grupării, de tipul Think Globally, Act Locally (gândește golbal, acționează local), este studiată la Univeristatea Harvard.

În sezonul 2014/2015, FC Barcelona a avut venituri 608 milioane de euro și un profit de 15 milioane de euro. Venitul estimat pentru sezonul 2015/2016 a fost de 633 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
fc barcelona
catalunya