În scandalul momentului, ministrul român de Sport al Franței îl atenționează pe Novak Djokovic: Pierzi și Roland Garros!

În scandalul momentului, ministrul român de Sport al Franței îl atenționează pe Novak Djokovic: Pierzi și Roland Garros!
scris 17 ian 2022

Tenismenul sârb Novak Djokovici va trebui să se vaccineze dacă dorește să participe la turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, după ce în Franța a fost adoptat, la 16 ianuarie, certificatul de vaccinare, transmite France Info, citând o declarație a ministrului delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu.

"Certificatul de vaccinare a fost adoptat. De îndată ce legea va fi promulgată, certificatul va deveni obligatoriu la intrarea în clădirile publice supuse deja permisului sanitar (stadion, teatru sau sală) pentru toți spectatorii, practicanții, profesioniștii francezi sau străini", a scris Mărăcineanu, pe Twitter.

Tranzacție: Medicover a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni la Mediplus CITEȘTE ȘI Tranzacție: Medicover a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni la Mediplus

Cu toate acestea, Gilles Moretton, președintele Federației Franceze de Tenis, a declarat, duminică, că se lucrează la un set de reguli pentru sportivii străini nevaccinați, pe baza unei intenții anterioare a Ministerului Sporturilor, care însă nu mai este de actualitate, scrie News.ro

"Echipele noastre lucrează în colaborare cu autoritățile publice, care vor preciza în timp util regulile referitoare la primirea sportivilor străini nevaccinați pentru turneul nostru", a spus el.

Protocoalele de sănătate impuse în timpul evenimentelor sportive majore din Franța, în special bulele sanitare, ar permite "cuiva precum Novak Djokovici să poată intra pe teritoriul Franței” și să participe la Roland-Garros, spunea, la 6 ianuarie, ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, la France Info.

Însă situația s-a schimbat după ce a fost adoptat ceritifcatul de vaccinare, iar Roxana Mărăcineanu a dat asigurări că nu vor fi create bule speciale pentru sportivii nevaccinați, așa cum se intenționa.

"Nu se pune problema ca pentru sportivi, artiști, personalități, să existe derogări de la regulă”, a declarat și Christophe Castaner, președintele grupului LREM din Adunarea Națională, camera inferioară a parlamentului francez.

El a adăugat că Novak Djokovici nu va juca dacă nu respectă o regulă care se va aplica spectatorilor sau copiilor de mingi.

Astfel, Novak Djokovici riscă să piardă al doilea grand slam din cauza refuzului său de a se vaccina. În tenisul masculin, 97 dintre primii 100 de jucători sunt vaccinați, în timp ce la feminin proporția de vaccinare este de 85 la sută.

Novak Djokovici a părăsit Australia, duminică, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinația Dubai, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne.

Turneul de la Roland Garros va avea loc între 22 mai și 5 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
novak djokovic
covid-19
roland garros