Jucătorii de tenis din Rusia - interziși la Wimbledon 2022

Jucătorii de tenis din Rusia - interziși la Wimbledon 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2022

Jucătorii de tenis din Rusia vor fi interziși la Wimbledon 2022 ca urmare a războiului început în Ucraina, scrie Sportico. UPDATE Vezi mai jos reacția de la Kremlin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Grand Slamul de la All England Club ia o poziție diferită față de restul turneelor și le va interzice jucătorilor de tenis ruși să evolueze.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Această decizie îi afectează pe mai mulți jucători bine clasați în ierarhiile ATP și WTA de a participa la prestigioasa întâlnire de la Londra: rușii Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, Andrei Rublev, locul 8 ATP, Anastasia Pavliucenkova, locul 15 WTA, precum și pe jucătoarele Arina Sabalenkalocul 4 WTA, și Victoria Azarenka locul 18 WTA, din Belarus.

Nu este clar dacă și sportivii din Belarus vor fi interziși. Țara condusă de Aleksandr Lukașenko și-a arătat suportul față de Vladimir Putin și acțiunile întreprinse de Rusia în Ucraina.

Luna trecută, Nigel Huddleston, ministrul britanic al sportului, a declarat că jucătorii ruși nu ar trebui să evolueze la Wimbledon în condițiile în care nu se opun lui Vladimir Putin.

Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, va avea loc între 27 iunie și 10 iulie la All England Club.

UPDATE ora 17.51 Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a reclamat că sportivii ruși sunt captivi ai prejudecăților politice.

„Încă o dată îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăților politice, ai intrigii politice [...] Acest lucru este inacceptabil”, a declarat oficialul rus.

UPDATE ora 17.56 Organizatorii turneului de la Wimbledon au confirmat excluderea jucătorilor din Rusia și Belarus de la ediția 2022 a grand slam-ului (27 iunie - 10 iulie), dar și de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie, o decizie care fusese anticipată de presa engleză.

"În numele All England Club și al Comitetului de Management al The Championships, dorim să ne exprimăm sprijinul continuu pentru toți cei afectați de conflictul din Ucraina în aceste vremuri șocante și dureroase.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Împărtășim condamnarea universală a acțiunilor ilegale ale Rusiei și am analizat cu atenție situația în contextul îndatoririlor noastre față de jucători, față de comunitatea noastră și față de publicul larg din Marea Britanie, ca instituție sportivă britanică. De asemenea, am luat în considerare îndrumările stabilite de guvernul Regatului Unit în special în legătură cu organismele și evenimentele sportive.

Având în vedere profilul The Championships din Regatul Unit și din întreaga lume, este responsabilitatea noastră să ne jucăm rolul în eforturile pe scară largă ale guvernului, industriei, instituțiilor sportive și creative de a limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile.

În circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină vreun beneficiu din implicarea jucătorilor ruși sau belaruși la The Championships.

Prin urmare, intenția noastră este, cu regret profund, să refuzăm înscrierile jucătorilor ruși și belaruși la The Championships din 2022.

În cazul în care circumstanțele se schimbă semnificativ până în iunie, vom lua în considerare și vom răspunde în consecință.

Salutăm, de asemenea, decizia LTA de a refuza înscrierile jucătorilor ruși și belaruși la evenimentele din Marea Britanie, pentru a ne asigura că tenisul britanic oferă o abordare consecventă pe parcursul verii", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

"Recunoaștem că acest lucru este greu pentru persoanele afectate și este trist că vor suferi pentru acțiunile liderilor regimului rus. Am analizat cu mare atenție măsurile alternative care ar putea fi luate în cadrul îndrumărilor guvernului Regatului Unit, dar, având în vedere înaltul profil al Campionatelor, importanța de a nu permite ca sportul să fie folosit pentru a promova regimul rus și preocupările noastre mai largi pentru public și siguranța jucătorilor (inclusiv a familiilor), nu credem că este viabil să procedăm pe orice altă bază la The Championships", a declarat președintele All England Club, Ian Hewitt.

viewscnt
Afla mai multe despre
wimbledon 2022
tenis