La masa bogaților, fără tacâmuri. România trebuie să treacă de Albania, care valorează mai mulți bani pe piață

La masa bogaților, fără tacâmuri. România trebuie să treacă de Albania, care valorează mai mulți bani pe piață
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 iun 2016

România încearcă în această seară să se așeze la masa bogaților calificați în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal. Trebuie însă să treacă peste o echipă a Albaniei pe care cifrele reci ale contabilității o arată ca valorând mai mulți bani decât "tricolorii". Dar câți bani valorează fotbaliștii români pe piața Europei, ce fotbalist român este cel mai bine cotat și la ce distanță este Albania de noi ?

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Studiul realizat de Centrul Internațional de Studii Sportive de la Neuchatel (Elveția) referitor la toate echipele de fotbal calificate la Euro 2016 este nemilos: Lotul României este al doilea de jos de la Campionatul European din Franța din punct de vedere al valorii de piață a jucătorilor, reușind să depășească doar Ungaria.

Cei 23 de jucători din lotul României valorează 51,3 milioane de euro, iar cel mai bine cotat fotbalist este atacantul echipei spaniole Cordoba, Florin Andone, cu 7,5 milioane de euro.

Pe ultimul loc în această ierarhie se află reprezentativa Ungariei, cu o cotă de piață de 30,1 milioane de euro.

FOTO Ce s-a ales de stadionul pe care România a jucat la Mondialul american din 1994 cu Elveția CITEȘTE ȘI FOTO Ce s-a ales de stadionul pe care România a jucat la Mondialul american din 1994 cu Elveția

Albania - total diferit comparativ cu anii altor generații - este chiar cu un loc deasupra României, valorând 57 de milioane de euro și avându-l pe Elseid Hysaj cel mai valoros jucător, cotat cu 21,6 milioane de euro.

La masa bogaților, fără tacâmuri. România trebuie să treacă de Albania, care valorează mai mulți bani pe piață

Ceilalți adversari din grupă, cu care mai bine sau mai rău deja ne-am confruntat, stau mult mai bine la capitolul valorii de piață: Franța are al doilea cel mai valoros lot, cu o cotă de 696,9 milioane de euro, iar cel mai valoros jucător francez este atacantul formației Atletico Madrid, Antoine Griezmann, cu 120,2 milioane de euro, în timp ce Elveția se află pe locul 9 în această ierarhie, cu 204,8 milioane de euro, cel mai valoros jucător elvețian fiind Granit Xhaka, cu 28,8 milioane de euro.

Cel mai valoros lot de la Euro îl are naționala Angliei, cu o cotă de 751,6 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
fotbal
franta
albania
tricolori