Mircea Lucescu și averea pe care ar avea-o blocată în băncile din Ucraina

Mircea Lucescu și averea pe care ar avea-o blocată în băncile din Ucraina
scris 10 mar 2022

Războiul declanșat de Vladimir Putin l-a surprins pe Mircea Lucescu în Ucraina, antrenorul român reușind să se întoarcă în România după un drum de câteva zeci de ore. Presa din țara vecină susține că tehnicianul în vârstă de 76 de ani are o mică avere blocată în conturile unor bănci din Ucraina.

Conform Sport.ua, Lucescu ar avea undeva la 5 milioane de dolari blocați în conturile bancare din Ucraina, scrie Hotnews.ro.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Sursa citată spune că guvernul din țara vecină a impus o regulă prin care nicio persoană nu poate retrage mai mult de 500.000 de dolari din conturile bancare pe durata unui an.

Sport.ua vorbește despre ajutorul pe care Igor Surkis, patronul celor de la Dinamo Kiev, i l-a promis antrenorului român pentru a putea să-și retragă banii câștigați în Ucraina (sunt cunoscute aceste probleme încă din 2016, atunci când românul a părăsit-o pe Șahtior).

Toate planurile au fost însă acum date peste cap de războiul pe care Vladimir Putin l-a pornit în țara vecină.

Jurnaliștii ucraineni reamintesc că Lucescu s-a lovit de aceeași problemă în 2014, după izbucnirea conflictului militar din Donbas.

Mircea Lucescu s-a aflat pe banca tehnică a celor de la Șahtior Donețk în perioada 2004-2016.

Sport.ua mai precizează că antrenorul român încasează un salariu de aproximativ două milioane de euro pe an la Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu a câștigat titlul, Cupa și Supercupa Ucrainei cu Dinamo Kiev. Antrenorul are contract cu campioana Ucrainei până în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea lucescu
fotbal