Orașul australian Brisbane va organiza Jocurile Olimpice din 2032

Orașul australian Brisbane va organiza Jocurile Olimpice din 2032
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2021

Brisbane va deveni al treilea oraș australian care va găzdui Jocurile Olimpice, în 2032, după Melbourne, în 1956, și Sydney, în 2000, informează marca.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Brisbane a fost singurul oraș candidat pentru ediția de peste 11 ani și candidatura a fost încununată de succes, în urma votului din cadrul CIO, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Miercuri, a avut loc la Tokyo sesiunea cu numărul 138 a CIO, în care majoritatea a susținut propunerea Comitetului Executiv de a acorda organizarea orașului Brisbane. A fost un proces de ratificare fără surprize. Este pentru prima dată când jocurile sunt acordate în acest sistem, fără o competiție deschisă. Acum, CIO negociază discret și direct, în ceea ce numește o "fază de dialog", cu orașele interesate și propune un nume pentru aprobare.

Nu a fost niciodată cazul ca, înainte de deschiderea unei ediții a Jocurilor Olimpice, numele următoarelor trei orașe organizatoare să fie deja cunoscute: Paris, în 2024, Los Angeles, în 2028 și Brisbane, în 2032.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

CIO răspunde cu această abordare pe termen lung la posibilitatea ca situații neprevăzute, cum ar fi o criză economică globală, să alunge candidatele să găzduiască jocurile, așa cum sa întâmplat cu ediția din 2024, sau ca o pandemie să amenințe stabilitatea economică a sportului mondial, așa cum s-a întâmplat în ultimul an.

Recomandarea executivului olimpic de a acorda organizarea orașului Brisbane a fost acceptată cu entuziasm de către membrii CIO, care au primit un raport pozitiv din partea șefului comisiei CIO pentru viitoarele ediții, norvegianul Kristin Kloster Aasen.

"Credem că Mișcarea Olimpică poate fi sigură că avem cel mai bun proiect posibil pe masă, cu un plan general durabil, într-o națiune iubitoare de sport și cu sprijinul majoritar al populației și al celor trei niveluri de guvernare", a spus el.

Brisbane a mai candidat pentru a organiza JO, în 1992, dar a pierdut în fața Barcelonei.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

La Brisbane, s-a celebrat cu focuri de artificii primirea organizării JO, în timp ce premierul din Queensland, Annastacia Palaszczuk, și delegația australiană, prezentă la Tokyo pentru a-și susține dosarul, au semnat contracte și au făcut fotografii în Japonia.

Se estimează că ediția din 2032 va costa cinci miliarde de dolari și se așteaptă ca această sumă să fie recuperată din bilete, sponsorizări interne și drepturi de difuzare. Dosarul celor din Brisbane estimează că jocurile vor aduce beneficii economice de 17 miliarde de dolari, deși mișcarea olimpică este renumită pentru așteptările ridicate, care de obicei nu sunt egalate de realitatea economică.

viewscnt
Afla mai multe despre
brisbane
jocurile olimpice