Primăria Brașov anunță că sezonul de schi se prelungește până în luna aprilie

Primăria Brașov anunță că sezonul de schi se prelungește până în luna aprilie
scris 29 mar 2023

Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea să schieze, de Paște, pe pârtiile din Poiana Brașov, anunță administrația locală. Temperaturile scăzute din ultimele zile au permis punerea în funcțiune a tunurilor care produc zăpadă artificială, oficialii Primăriei decizând, în acest context, prelungirea sezonului de schi până în luna aprilie.

„Având în vedere condițiile meteo din ultimele zile, ninsoarea, dar mai ales temperaturile negative, care au permis pornirea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, Primăria Brașov a luat decizia de prelungire a sezonului de schi și în luna aprilie. În acest sens, municipalitatea a semnat prelungirea convenției cu Ana Teleferic pentru utilizarea în comun a transportului pe cablu până în 30 aprilie. În prima etapă, sezonul se prelungește până în data de 17 aprilie, iar dacă starea pârtiilor va fi în condiții optime, sezonul va fi prelungit până la sfârșitul lunii viitoare”, anunță Primăria Brașov.

VIDEO & FOTO Noi detalii despre Kia EV9: autonomie Level 3 și magazin de servicii online CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Noi detalii despre Kia EV9: autonomie Level 3 și magazin de servicii online

Tunurile și lăncile care produc zăpadă artificială au fost puse în funcțiune încă de marți dimineață, de la ora 6:00, pe pârtiile din Poiana Brașov.

„În partea inferioară încercăm să înzăpezim pârtia Sulinar – canalul, cu ieșire în Subteleferic, și Drumul Roșu, cu ieșire tot în Subteleferic, astfel încât să se poată coborî până în Poiană. Deocamdată, se schiază doar în partea superioară, iar stratul de zăpadă bătută de pe pârtii a ajuns la 25 cm. Conform prognozei meteo, vom putea produce zăpadă până mâine dimineață, astfel că stratul de zăpadă va fi consistent”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov Sorin Toarcea.      

Miercuri, în Poiana Brașov, sunt practicabile pârtiile Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia.
Tarifele de transport pe cablu, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, sunt reduse. A scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte).

„Având în vedere că prelungirea sezonului până la sfârșitul lunii aprilie depinde de condițiile meteo, îi rugăm pe iubitorii sporturilor de iarnă să își achiziționeze ski-pass-urile adaptate acestei perioade, astfel încât să își poată consuma punctele cumpărate. Conform discuțiilor cu operatorul sistemului de transport pe cablu, în această perioadă va fi suspendată comercializare ski-pass-urilor cu valorile cele mai mari, respectiv cele de 240 de puncte si cele de 10 zile”, mai transmit oficialii administrației locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
schi
brasov