Ciucă l-a chemat pe șeful ASF în Guvern să explice noile tarife RCA

Ciucă l-a chemat pe șeful ASF în Guvern să explice noile tarife RCA
scris 29 mar 2023

Președintele ASF a fost chemat de premierul Ciucă pentru a susține propunerea de plafonare a tarifelor RCA, șeful Executivului afirmând că este greu inclusiv pentru guvernanți să înțeleagă cum două societăți de asigurări au dat faliment sau au intrat în insolvență într-o perioadă relativ scurtă. ”Voi lua o decizie în acest sens”, a ținut să sublinieze Nicolae Ciucă.

”În momentul de față ceea ce se întâmplă pe piața răspunderii civile auto neliniștește foarte mulți cetățeni. Pentru mulți dintre români, inclusiv pentru noi, este foarte greu de înțeles ceea ce s-a întâmplat într-o peridoaă atât de scurtă de timp, când două societăți de asigurări au au intrat în insolvență sau au dat faliment. 

Senatorii majorității nu vor cu niciun chip ca rudele să aibă acces la datele medicale ale pacientului care a decedat fără a putea să-și dea acordul CITEȘTE ȘI Senatorii majorității nu vor cu niciun chip ca rudele să aibă acces la datele medicale ale pacientului care a decedat fără a putea să-și dea acordul

Est momentul în care, astăzi, președintele ASF va veni în Guvern pentru a susține un proiect de hotărâre de Guvern. Vreau să fac mențiunea că pe baza propunerii dumnealui și a analizei pe care o vom desfășura în cadrul ședinței din Guvern vom lua o decizie... voi lua o decizie în acest sens”, a ținut să precizeƶe Ciucă.

Guvernul discută astăzi noua variantă a proiectului care prevede plafonarea tarifelor polițelor RCA pe o perioadă de șase luni.

Principala modificare făcută de ASF la proiectul de plafonare a tarifelor polițelor RCA este aceea că nu vor mai fi luate în calcul prețurile de la 1 martie 2022, ci cele din 28 februarie 2023, care sunt cu aproximativ 5% mai mari.

VEZI AICI DOCUMENT Noile tarife de referință RCA, plus de aproape 21%. Premieră cu vehicule electrice

viewscnt
Afla mai multe despre
rca
ciucă
asf
tarife
plafonare