Proiectul Superligii nu dispare, se remodelează

Proiectul Superligii nu dispare, se remodelează
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2021

Inițiatori ai Superligii au dat publicității un comunicat, în noaptea de marți spre miercuri, după retragerea cluburilor engleze, în care precizează că proiectul, pe care îl consideră benefic pentru întregul fotbal, va fi remodelat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Superliga Europeană este convinsă că actualul status quo al fotbalului european trebuie să se schimbe. Propunem o nouă competiție europeană, deoarece sistemul existent nu funcționează. Propunerea noastră vizează să permită sportului să evolueze, generând în același timp resurse și stabilitate pentru întreaga piramidă fotbalistică, inclusiv să ajute la depășirea dificultăților financiare cu care se confruntă întreaga comunitate fotbalistică ca urmare a pandemiei. Ar oferi, de asemenea, plăți de solidaritate sporite material tuturor celor implicați în fotbal. În ciuda plecării anunțate a cluburilor engleze, forțate să ia astfel de decizii din cauza presiunii asupra lor, suntem convinși că propunerea noastră este pe deplin aliniată cu legislația și reglementările europene, așa cum s-a demonstrat, astăzi, printr-o decizie judecătorească de a proteja Superliga de a acțiunile unor terțe părți. Având în vedere circumstanțele actuale, vom reconsidera cele mai potrivite etape pentru a remodela proiectul, având întotdeauna în vedere obiectivele noastre de a oferi fanilor cea mai bună experiență posibilă, sporind în același timp plățile de solidaritate pentru întreaga comunitate a fotbalului", se arată în comunicat.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

După Manchester City, și Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham și Chelsea s-au retras din proiectul Superligii europene, care cuprindea 12 mari grupări de pe continent, informează lequipe.fr.

Manchester City a fost primul club care a făcut anunțul oficial că începe procedura de retragere din grupul care a inițiat proiectul Superligii europeane, scrie News.ro.

"Manchester City poate confirma că a început oficial procedura de retragere din grupul aflat în procesul de dezvoltare a unui proiect de Superliga Europeană", a anunțat City, marți seară.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

"După ce v-am ascultat (n.r. - pe fani) și am ascultat și comunitatea mai largă a fotbalului în ultimele zile, ne retragem din Superliga propusă. Am făcut o greșeală și ne cerem scuze”, a precizat Arsenal, într-un comunicat, în timp ce Manchester Uniter a menționat scurt: "Nu vom participa la Superliga europeană".

Tottenham, la rândul său, a evidențiat consecințele juridice ale acestei retrageri, după ce au fost semnate mai multe contracte: "Putem confirma că am început oficial procedurile de retragere din grupului de cluburi care dezvoltă în prezent un proiect al Superligii europene."

"Liverpool Football Club poate confirma că implicarea noastră în planurile propuse de a forma o Superligă Europeană a fost întreruptă", a fost comunicatul clubului Liverpool.

"După cum s-a scris mai devreme în această seară, Chelsea Football Club poate confirma că a început procedurile oficiale de retragere din grupul care dezvoltă planuri pentru o Superligă europeană. După ce ne-am alăturat grupului la sfârșitul săptămânii trecute, acum am avut timp să analizăm problema pe deplin și am decis că participarea noastră la aceste planuri nu va fi în interesul cel mai bun al clubului, al suporterilor noștri sau al comunității fotbalului în general", a precizat și Chelsea.

După prima retragere, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, marți seară că este "încântat” să o vadă pe Manchester City renunțând la participarea la Superligă, un proiect care a amenințat fotbalul european cu implozie timp de două zile.

"Sunt încântat să salut revenirea lui City la familia fotbalului european”, a spus liderul UEFA pentru AFP,  salutând "marea inteligență și curajul" acestei retrageri, prima dintre cele 12 cluburi promotoare ale proiectului.

Un tribunal din Madrid a interzis, marți, UEFA și FIFA să ia orice măsură împotriva lansării Super Ligii, prima victorie legală pentru această competiție privată disidentă, care a deschis un conflict în fotbalul european, conform deciziei obținute de AFP.

Șeful Skoda, Thomas Schäfer, declarații arogante într-un interviu: Skoda nu va fi niciodată Dacia, asta e o prostie! CITEȘTE ȘI Șeful Skoda, Thomas Schäfer, declarații arogante într-un interviu: Skoda nu va fi niciodată Dacia, asta e o prostie!

În acest text, Curtea Comercială nr. 17 din Madrid indică faptul că "a ordonat FIFA și UEFA (…) să se abțină de la adoptarea oricărei măsuri sau acțiuni sau de a emite orice declarație sau comunicat de presă care împiedică sau pune dificultăți, de formă directă sau indirectă, la pregătirea Superligii de fotbal”.

Proiectul Superligii europene a fost anunțat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham.

Președintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotbal
superliga