Se introduce cartonașul roz în fotbal. La ce competiție va fi folosit în premieră

Se introduce cartonașul roz în fotbal. La ce competiție va fi folosit în premieră
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Cartonașul roz își va face debutul în fotbal cu ocazia Copa America 2024, competiție care va începe în data de 20 iunie. CONMEBOL va oferi naționalelor participante ocazia de a efectua o înlocuire suplimentară în cazul jucătorilor asupra cărora există suspiciuni de traumatism cranian sau comoție cerebrală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

CONMEBOL introduce cartonașul roz și a șasea schimbare la Copa America 2024

Copa America va oferi naționalelor participante șansa de a face cea de-a șasea schimbare în timpul unui meci, scrie Hotnews.ro.

Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei CITEȘTE ȘI Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei

CONMEBOL a transmis că această regulă se va aplica și la următoarele turnee pe care le va organiza și că se va putea face în cazul în care un jucător suferă o contuzie sau este suspect de traumatism cranian.

În cazul în care va fi nevoie de această schimbare, arbitrul va folosi un cartonaș roz.

„În plus față de cele cinci schimbări pe echipă autorizate de regulament, o potențială a șasea va fi adăugată pentru a avea grijă de sănătatea jucătorilor.

Este vorba de o înlocuire suplimentară în cazul unei suspiciuni de traumatism cranian sau comoție cerebrală.

TABEL Ieftinire. Prețul benzinei sub cel al motorinei în 3 stații din capitală CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinire. Prețul benzinei sub cel al motorinei în 3 stații din capitală

Pentru aceasta, arbitrul principal sau al patrulea oficial trebuie să fie informat și se va folosi un cartonaș roz.” - se arată în comunicatul CONMEBOL.

Ulterior, International Football Association Board (IFAB) a aprobat această modificare, dar a lăsat la latitudinea organizatorilor de competiții individuale să le pună în aplicare. Cartonașul va putea fi folosit de echipe o singură dată într-un meci, potrivit sport.es.

viewscnt
Afla mai multe despre
cartonașul roz
fotbal