Simona Halep a anunțat că are hernie de disc

Simona Halep a anunțat că are hernie de disc
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2018

Simona Halep, locul 1 mondial, a anunțat, marți, pe Twitter, că suferă de hernie de disc, dar că speră să revină cât mai rapid în competiție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am făcut un RMN și am o hernie de disc. Voi discuta cu medicii mei în următoarele zile, dar sper să revin rapid și vă voi ține la curent. Mulțumesc pentru sprijin și încurajări", a scris Halep pe Twitter.

Simona Halep a anunțat că are hernie de disc

UPDATE 17.42 Simona Halep a revenit cu o completare pe Facebook, în care asigură că nu se impune o operație.

Frecvența de apariție a acestei afecțiuni este relativ crescută, variind între 1- 10% din populația adultă. Cel mai afectat grup este cel cu vârstă între 25- 45 de ani.

"Aș dori să precizez că este o hernie de disc, într-adevăr, dar sub nicio formă nu se pune problema operației. Voi urma tratamentul adecvat, care constă în exerciții și fizioterapie."

Pentru ameliorarea durerii și oprirea evoluției este indicată o perioada de odihnă, administrarea de antiinflamatoare și fizioterapie. Majoritatea pacienților răspund la aceste tratamente combinate și își pot relua activitățile cotidiene, simptomele fiind controlate adecvat. Există însă și un procent relativ mic de pacienți care au nevoie de tratament pe termen lung, corticoterapie sau chiar intervenție chirurgicală.

În cazul Simonei Halep, orice întrerupere în activitate o poate face să piardă prima poziție în topul jucătoarelor de tenis la nivel mondial în favoarea urmăritoarelor, în cazul în care nu apar probleme legate de carieră.

Simona Halep, locul 1 WTA, a declarat, luni seară, la revenirea la București, că s-a confruntat cu dureri mari la spate la turneele din China, subliniind că marți va face un RMN, scrie News.ro.

Lavazza cumpără divizia de băuturi a Mars CITEȘTE ȘI Lavazza cumpără divizia de băuturi a Mars

Halep, locul 1 mondial, a abandonat, duminică, în meciul cu Ons Jabeur, din primul tur de la China Open, sportiva română retrăgându-se după primul set, din cauza problemelor fizice. Halep a abandonat după primul set, câștigat de sportiva tunisiană, scor 6-1.

În urmă cu o săptămână, Simona Halep a fost învinsă, cu scorul de 6-0, 7-5, de Dominika Cibulkova (Slovacia), locul 31 WTA, în turul al doilea al Wuhan Open, fază în care românca a fost acceptată direct. Simona Halep a acuzat dureri la spate și la coapsa stângă, solicitând de mai multe ori ajutor medical. În ciuda acestor probleme, ea a ținut să ducă întâlnirea până la capăt.

viewscnt
Afla mai multe despre
simona halep
hernie de disc