Alphabet închide Loon

Alphabet închide Loon
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 ian 2021

Loon, divizia Alphabet care încerca să dezvolte servicii de internet cu baloane, se alătură numeroaselor proiecte trecute pe linie moartă de gigantul american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Alphabet a anunțat că închide Loon, companie care urmărea să ofere acces gratuit la internet în zonele izolate, folosind baloane care zburau perioade foarte lungi de timp înainte să fie schimbate.

Loon apela la baloane de dimensiuni foarte mari, unele cât un teren de tenis, bazate pe energie solară și heliu. Acestea compuneau o adevărată rețea la înălțime, preluând alternativ, unul de la altul, sarcina de a transmite internet pe Pământ.

SpaceX a lansat peste 1.000 de sateliți Starlink pentru internet de mare viteză și oferă deja servicii în SUA, Canada și Marea Britanie CITEȘTE ȘI SpaceX a lansat peste 1.000 de sateliți Starlink pentru internet de mare viteză și oferă deja servicii în SUA, Canada și Marea Britanie

“Nu am găsit o modalitate de a obține costurile suficient de mici pentru a construi o afacere durabilă”, a spus șeful Loon, Alastair Westgarth.

Loon lasă în urmă, conform reprezentanților companiei, baloane care pot zbura sute de zile și echipamente de rețea care pot acoperi o arie de 200 de ori mai mare decât cea acoperită de o antenă tradițională.

În vara anului trecut, mult mai târziu decât și-ar fi dorit, Loon a lansat primul serviciu comercial. În colaborare cu un operator local, Loon acoperea 50.000 de kilometri pătrați din Kenya cu ajutorul a 35 de baloane.

Compania cu 200 de angajați a părut mereu că se află în contratimp cu concurența. În vreme ce Loon se ocupa cu baloane, SpaceX, Amazon și alții, lansau sateliți prin care să furnizeze internet de mare viteză pe întreaga suprafață a globului.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
loon
baloane
internet