iOS 15 va îmbunătăți sistemul de notificări al iPhone-urilor

iOS 15 va îmbunătăți sistemul de notificări al iPhone-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 apr 2021

Primele informații credibile despre viitoare versiune majoră a sistemelor de operare folosite de iPhone și iPad vin să ofere o primă impresie despre schimbările pregătite pentru toamnă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Încă nu a fost lansat iOS 14.5, că deja au început să apară primele informații pe surse despre iOS 15, update-ul major care va fi lansat la toamnă. Alături de acesta, au apărut primele informații despre iPadOS, sistemul de operare folosite de tabletele Apple.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Una dintre cele mai importante noutăți pe care iOS 15 le va aduce vizează notificările. Comportamentul acestora se va modifica automat după status-ul ales de utilizator - muncă, somn, condus etc.

Spre exemplu, dacă între orele 9 - 18 este activat modul muncă, notificările ar putea fi lipsite de sunete în acest interval. Încă nu este clar cum va configura Apple notificările în funcție de fiecare mod disponibil.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

În iOS 15 va exista un meniu dedicat special informațiilor despre intimitate, care îi va afișa utilizatorului ce date accesează fiecare din aplicațiile instalate. Este ușor de presupus că aceste informații vor fi trase din App Store, care le afișează deja în pagina fiecărei aplicații.

Și Meniul de Lock Screen al iPhone-ului va fi îmbunătăți, susțin sursele celor de la Bloomberg, însă nu este clar încă ce modificări vor fi făcute.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

La fel de vagi sunt în acest moment și informațiile legate de iPad, despre care se știe doar că va primi cel mai important upgrade al ecranului principal din ultimii ani. Este posibil ca sistemul de widget-uri lansat anul trecut pe iPhone să ajungă anul acesta pe iPad.

În fine, iMessage nu va mai fi doar o simplă aplicație de chat, ci va începe să se comporte mai mult ca o rețea socială. Încă nu se știe exact ce schimbări presupune această idee, însă se pare că Apple vrea să atragă utilizatorii de WhatsApp, după ce a văzut că cei nemulțumiți de serviciul deținut de Facebook s-au îndreptat spre alte produse, precum Signal și Telegram.

Club.UnVinpeZi.ro: Majoritatea românilor preferă vinul roșu pentru masa de Paște. Ce recomandă specialiștii? CITEȘTE ȘI Club.UnVinpeZi.ro: Majoritatea românilor preferă vinul roșu pentru masa de Paște. Ce recomandă specialiștii?

Ca și celelalte versiuni majore, iOS 15 va fi lansat la toamnă, în preajma evenimentului de prezentare a viitoarelor iPhone-uri. Până atunci, mai multe informații vor fi oferite în iunie, când va avea loc conferința WWDC 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 15
iphone