VIDEO Google a prezentat Android 12

VIDEO Google a prezentat Android 12
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mai 2021

În prima zi a conferinței Google I/O, compania americană a prezentat primele informații despre viitoarea versiune a sistemului său de operare pentru smartphone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Android 12 va avea o nouă interfață - este marea informație pe care Google a lansat-o în cadrul conferinței. Se va numi Material You și este o evoluție interfeței precedente, pe care Google o numea Material Design.

Tranzacție: Life Is Hard preia acțiunile Innobyte CITEȘTE ȘI Tranzacție: Life Is Hard preia acțiunile Innobyte

Material You, conform celor de la Google, va fi o interfață mai personală, mai umană, care se va adapta în funcție de situație și cazurile de utilizare, oferind și mai multe posibilități de personalizare pentru utilizatori.

Multe elemente ale sistemului de operare vor fi redesenate, inclusiv meniul de notificări. Acestea vor arăta ca niște bule separate, mult mai colorare și animate. Contrastul va fi un alt element important, pentru diferențierea elementelor grafice, precum butoanele.

Google încearcă să țină pasul cu Apple și promite că va oferi funcții mai bune pentru protejarea intimității. Concentrate în jurul a trei elemente cheie, localizare, cameră și microfon, Android 12 va oferi, spre exemplu, o funcție rapidă pentru dezactivarea microfonului.

Coherent Solutions, companie americană de software, intră pe piața din România CITEȘTE ȘI Coherent Solutions, companie americană de software, intră pe piața din România

Toate opțiunile privind intimitatea vor fi grupate într-un singur loc, care în noua versiune de Android se va numi Privacy Dashboard.

Android 12 va oferi și funcție de cheie digitală pentru mașinile compatibile. Aceasta va funcționa cu pe Utrawide Band sau NFC. În primul caz, deschiderea se face de la distanță. În cel de-al doilea, telefonul trebuie apropiat de portieră.

Noua versiune de Android, sistem de operare care este instalat pe mai bine de 3 miliarde de dispozitive, va fi disponibilă prima oară pe smartphone-urile din seria Pixel.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android 12
smartphone