Bistromar

Restaurante de weekend   
Bistromar

În 2018 s-a deschis Bistromar, pescăria-bistrou, sau restaurantul pescărie, cum se prezintă ei, în Piața Floreasca, chiar în interiorul pieței.

E o investiție a celor de la Alfredo Seafood, unul dintre cei mai mari, dacă nu chiar cel mai mare distribuitor de pește proaspăt și congelat din România. Chef este Cătălin Jernoiu, un mare chef, pe care l-am descris cu aceste cuvinte de câte ori am scris despre el, începând cu restaurantul Cucina Borghese de pe Calderon, unde l-am întâlnit prima dată, continuând cu Zahana 33 și cu alte locuri în care am mai dat de el.

Urmărește-ne și pe Google News
Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabilă chelneriță ever CITEȘTE ȘI Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabilă chelneriță ever
Evenimente

21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Conceptul lui Bistromar este identic cu cel de imens succes al celor de la Raionul de Pește din Piața Dorobanților, cu pește proaspăt direct din galantare și cu toată bucătăria la vedere, gătit în fața ta. Au scaune de bar la tejgheaua bucătăriei și câteva mese cu canapea în spate.

Mi-au spus că toți peștii de la Bistromar, sau aproape toți, sunt sălbatici, și vor aduce și specii care nu pot fi găsite în alte locuri din București. Cea mai mare parte a peștelui și fructelor de mare sunt din Alaska. Și sigur, Bistromar e și pescărie, în primul rând, vânzând peștele direct din galantare.

Cătălin Jernoiu mi-a pregătit un somon sălbatic de Alaska, cu o culoare și textura pe care nu le-am mai văzut până acum, apoi un tartar de ton și sushi tempura cu ton sălbatic, toate foarte bune.

Prețurile sunt normale la Bistromar, cu 100 de lei poți mânca bine două feluri și bea și un pahar de vin de la Sarica Niculițel. Pe un panou scrie că au și un meniu rapid de prânz, cu preț redus, însă am uitat să mă interesez și de acela.

Bistromar e un street food de peste augmentat, de interior, cu un concept care inspiră încredere, cu totul la vedere, de la produse până la ultimul ingredient din bucătărie. E incomod de stat pe scaunele acelea înalte, iar la vară va fi și mai și. Însă am văzut că multora le place asta în mod special, probabil că-i face să se simtă mai tineri decât sunt. Așa că presupun că le va merge bine celor de la Bistromar…

Între timp, Bistromar s-a extins și au luat un spațiu suplimentar din piața de legume Floreasca, acum au câteva mese mici în plus, și una rotundă, mai mare, cu canapele galbene. Mâncarea la fel de bună, adică foarte bună pentru tot ceea ce înseamnă peste, desigur. Am luat un tartar de ton excelent, salată de alge bună, doradă foarte bună, chiar și legumele surprinzător de bine făcute. Serviciul foarte bun și el. Și au fost ceva mai rapizi de data aceasta. Muzica agresivă, deranjantă. Da, Bistromar e unul dintre cele mai bune restaurante de pește și fructe de mare ale Bucureștiului…

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bistromar
restaurante bucuresti