Astra Vagoane câștigă Primăria Arad

Astra Vagoane câștigă Primăria Arad
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 26 iun 2019

Astra Vagoane Călători, companie controlată de familia Blidar, a câștigat, în calitate de unic ofertant, o licitație organizată de Primăria Arad pentru furnizarea a 10 tramvaie, cu posibilitate de suplimentare până la 28 de bucăți. Estimat la 73,04 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit pentru 66,63 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 4 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Finanțarea va fi asigurată de la bugetul local și din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

“Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Arad 2014 – 2030 prevede achiziționarea până în anul 2023 a unui număr de 30 de tramvaie din care 10 tramvaie dublu articulate și 20 de tramvaie vagon. În lista proiectelor prioritizate în documentul justificativ FESI sunt prevăzute a fi achiziționate un număr de 18 tramvaie (4 tramvaie dublu articulate și 14 tramvaie vagon) iar pe lista de rezervă au fost trecute 6 tramvaie dublu articulate și 4 tramvaie vagon. Achiziționarea etapizată a celor două tipuri de tramvaie și necesitatea corelării cu contractarea surselor de finanțare pentru cele 28 de tramvaie conduce la încheierea unui contract de furnizare a materialului rulant electric, cu posibilitatea de revizuire în sensul achiziționării unor cantități suplimentare”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Primăria București va cumpăra 100 de tramvaie cu Wi-Fi, pentru anumite linii. La periferia Capitalei încă circulă însă tramvaie antice UPDATE Precizări ale Primăriei CITEȘTE ȘI Primăria București va cumpăra 100 de tramvaie cu Wi-Fi, pentru anumite linii. La periferia Capitalei încă circulă însă tramvaie antice UPDATE Precizări ale Primăriei

În 2018, conform www.termene.ro, Astra Vagoane Călători Arad a raportat o cifră de afaceri de 67,6 milioane de lei, de la 41,7 milioane de lei în anul precedent. Compania a trecut pe pluc în anul precedent, profitul net atingând 3,03 milioane de lei, de la o pierdere de 22,7 milioane de lei în 2017.

Acționarii producătorului de material rulant sunt Tristar SRL – 51%, Valer Blidar – 44,91% și Mihaela Corina Blidar – 1,99%.

Tristar SRL București este controlată de Mihaela Corina Blidar – 80% și Ioana Blidar – 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
astra vagoane
tramvaie
licitatie
arad
fonduri europene
oferta
blidar