Cei mai buni jurnaliști de agenție din România lansează News.ro

Cei mai buni jurnaliști de agenție din România lansează News.ro
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2016

Cei mai buni jurnaliști de agenție din România lansează News.ro, o nouă agenție de presă. Cu misiunea de a deveni lider pe acest segment media în următorul an, News.ro este o agenție care va furniza conținut de calitate, adaptat condițiilor de piață, către clienți media și corporate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Echipa editorială News.ro este formată din jurnaliști cu experiență, care au impus, de-a lungul timpului, standarde în jurnalismul românesc. Majoritatea membrilor echipei vin de la agenția Mediafax, alți jurnaliști fiind selectați de la instituții media importante din România.

Redacția este condusă, din funcția de director editorial, de către Dana Curcea (fost redactor-șef Mediafax) și, din funcția de redactor-șef, de către Mona Hera (fost redactor-șef Mediafax în ultimul an). Irinel Bucur (fost publisher Mediafax) este manager de proiect News.ro.

Agenția este condusă de către Cristian Dimitriu, din funcția de director general (fost director editorial Mediafax Group și, în perioada 2007-2011, director general Mediafax. De dezvoltarea agenției se va ocupa Orlando Nicoară (fost director general Mediafax Group).

”Am coagulat, în jurul News.ro, o echipă care reunește unii dintre cei mai buni jurnalișiti ai momentului. Putem astfel să ne asumăm faptul că, pe termen scurt, vom construi un nou brand de referință pentru presa românească. Avem know-how-ul și, mai ales, avem pasiunea pentru un jurnalism făcut ca la carte, premise ale unui produs media de succes”, a declarat directorul editorial al News.ro, Dana Curcea.

Noua instituție media va urma, prin conținutul media furnizat în timp real, principiile de bază ale unei agenții de presă: încredere, acuratețe, obiectivitate, exhaustivitate, rapiditate. Informația de încredere va ajunge la clienți, începând cu a doua parte a lunii februarie, prin intermediul unui website dedicat - www.news.ro -, unde vor fi publicate materialel jurnalistice (știri, reportaje, anchete, documentare, interviuri, exclusivități etc.) grupate în fluxuri specializate: social, justiție, politic intern, economic, eveniment, politic extern, externe, entertainment, cultură-media, sport agenda zilei.

Timp de o lună, accesul la toate materialele publicate pe www.news.ro va fi liber pentru potențialii clienți. Ulterior, accesul la fluxurile de știri se va face pe bază de abonament.

”La News.ro creăm conținut valoros și relevant, adaptat realităților pieței. Acest lucru înseamnă că dăm o atenție deosebită selecției informațiilor și modului în care contextualizăm faptele, ținând cont de rigorile specifice agenției de presă. Acestora li se aduagă deplina libertate din punct de vedere editorial”, a declarat redactorul-șef al agenției, Mona Hera.

”În acest moment, credem că este o oportunitate să lansăm o agenție de presă și să încercăm să facem media ca business. Este nevoie, de ceva timp deja, de jurnalism de agenție de calitate și la News.ro avem toate elementele pentru a face acest lucru. Lansarea din această lună este prima etapă dintr-o serie lungă de lansări de servicii pe care le vom anunța până la finele anului”, a afirmat directorul de dezvoltare al News.ro, Orlando Nicoară.

viewscnt
Afla mai multe despre
news.ro
agentie media
lansare