Dan Odobescu, cumnatul lui Năstase, a transferat acțiunile de control al City Insurance. Cine este indicat ca fiind în spatele unei firme din Elveția

Dan Odobescu, cumnatul lui Năstase, a transferat acțiunile de control al City Insurance. Cine este indicat ca fiind în spatele unei firme din Elveția

Inquam Photos/Octav Ganea

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 nov 2021

Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, a cesionat toate acțiunile deținute la Videndi International, societate care controlează 85,23% din capitalul social al City Insurance, fostul lider al pieței asigurărilor, pentru care ASF a decis retragerea autorizației de funcționare și trimiterea unei adrese către instanță pentru deschiderea procedurii falimentului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acțiunile Vivendi Internațional, societate în care Odobescu era unic acționar, au fost cedate unei companii înregistrate în Geneva (Elveția), Solexim SARL, relevă date analizate de Profit.ro.

Drept manager al firmei înregistrate în Elveția este indicat public Florin Dima de către mai multe platforme, precum moneyhouse și business-monitor, care se bazează pe date actuale ale Registrului Comerțului din Geneva.

Profit.ro a relatat anterior că cel mai interesant partener al lui Odobescu este Florin Dima - VEZI AICI

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Decizia privind tranzacția a fost luată în cursul lunii iunie a acestui an, iar actul constitutiv al Vivendi Internațional la Registrul Comerțului a fost actualizat în prima parte a lunii octombrie.

Administratorul Videndi International este Epameinondas Papanikolaou, cu un mandat pe 15 ani. El a făcut parte din Consiliul de Supraveghere al City Insurance până la începutul lunii iunie a acestui an, când ASF l-a sancționat cu o amendă de 1 milion de lei și i-a retras avizul din calitatea de membru.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

În data de 17 septembrie, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizației de funcționare și constatarea insolvenței City Insurance, cel mai mare asigurător din țară în ultimii trei ani, cu peste 3 milioane de contracte, urmând să ceară deschiderea procedurii falimentului. Detalii AICI.

Cu un capital de 116,7 milioane de lei, City Insurance este controlată de Vivendi International SRL - 85,23%, Nicolae Mușat - 8,9%, Fortuna Coppola - 2,37%, Cristian Pascale - 1,91% și alți acționari persoane fizice și juridice - 1,58%. 

În 2019, compania a subscris prime 1,912 miliarde de lei, cu 28,81% mai mult față de anul precedent, rezultat care a plasat-o pe primul loc în ierarhia de profil.

În 2020, City Insurance a consemnat un volum al primelor brute subscrise de 478 milioane euro (echivalentul a 2,308 miliarde lei), un volum al plății despăgubirilor de 290 milioane euro (echivalentul a 1,402 miliarde lei), 182.559 dosare de daună soluționate și 3,2 milioane contracte de asigurare în vigoare la finele anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
city insurance
faliment
efecte
rca
tarife
majorari