Debut bun: Compania de software și servicii IT a RCS&RDS, afaceri substanțiale în primul an

Debut bun: Compania de software și servicii IT a RCS&RDS, afaceri substanțiale în primul an
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 3 iun 2019

Digisoft IT, companie de software și servicii IT înființată de RCS&RDS, a obținut în 2018, primul an de activitate, o cifră de afaceri de 2,38 milioane de lei (peste 500.000 euro) și un profit net de 474.114 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cu aproape 80 de angajați, compania a fost înființată la finele lunii august 2018 de RCS&RDS, operator telecom controlat indirect de omul de afaceri Zoltan Teszari.

Digisoft IT este administrată de Valentin Popoviciu, vicepreședinte al Consiliului de Administrație al RCS&RDS.

În toamna anului trecut, șeful RCS&RDS, Serghei Bulgac, a explicat că înființarea companiei a fost motivată de faptul că un operator telecom nu poate avea succes pe piața de profil fără o componentă solidă de IT.

RCS-RDS scumpește cu încă 20% oferta de electricitate pentru consumatorii casnici CITEȘTE ȘI RCS-RDS scumpește cu încă 20% oferta de electricitate pentru consumatorii casnici

“În industria telecom se vorbește foarte mult de convergența fix-mobil. Dar există și altă convergență. Nu există astăzi un operator telecom de succes fără o bază solidă de IT. Nu se poate fără segmentul software și din acest motiv a fost înființată această divizie. Majoritatea soluțiilor software pe care le folosim în prezent sunt dezvoltate de către compartimentul specializat al companiei și acest aspect reprezintă una din cheile succesului nostru”, a spus Bulgac în cadrul unui eveniment destinat investitorilor companiei, desfășurat la finele lunii septembrie.

Prezent la eveniment, Popoviciu a afirmat că peste 100 de salariați își vor desfășura activitatea în Digisoft IT, o parte dintre ei urmând să fie recrutați în perioada următoare.

“Partea de software a adus companiei valoare adăugată și este important să o creștem în continuare, pentru că o mare parte din sistemele IT sunt dezvoltate de noi, lucru care ne oferă o felxibilitate foarte mare în modificarea soluțiilor pe care le livrăm către clienți și putem controla pașii procesului și costul acestuia mai bine. Este o dezvoltare normală și, dacă ne uităm în viitor, în mod sigur combinația de servicii viitoare pentru orice client va fi una între valoarea adăugată adusă de rețea și valoarea adăugată adusă de serviciile IT care vor fi livrate prin intermediul acestei rețele. Viitoarele servicii ale diviziei sunt pentru companiile din grup, atât cele din România, cât și cele din afara țării”, a mai spus Popoviciu.

Digi Communications în T1: veniturile cresc, dar compania intră pe pierdere netă. EBITDA urcă CITEȘTE ȘI Digi Communications în T1: veniturile cresc, dar compania intră pe pierdere netă. EBITDA urcă

Digisoft IT are ca asociați RCS&RDS și Integrasoft și va desfășura activități de realizare de aplicații software la comandă (software orientat client – cod CAEN 6201).

Integrasoft este controlată integral de RCS&RDS și desfășoară activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea, potrivit www.termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
digisoft it
rcs&rds
obiect de activitate
caen
editare jocuri pe calculator