Rata de ocupare a populației în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost, în primul trimestru al acestui an, de 62,7%, în scădere cu 0,3 puncte procentuale față de trimestrul IV 2024, potrivit cifrelor Institutului Național de Statistică (INS) date publicității.
Producția industrială a scăzut, în perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2025, comparativ cu perioada similară a anului trecut, atât ca serie brută cu 5,3%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,6%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS), date publicității.
Vânzările de automobile premium din clasa executive, segmentul E de limuzine și derivatele acestora, au crescut substanțial în acest an în Europa, ceea ce poate reprezenta un semn bun pentru economie, însă evoluția nu se regăsește și în segmentele premium mai accesibile. Vestea cea mai bună este că, aici, vânzările de propulsii electrice s-au dublat, practic, și au ajuns la o treime din total, conform analizei Profit.ro.
Comisionul mediu pentru intermedierea polițelor RCA, cel mai mare segment al pieței de asigurări din România, a scăzut în perioada 2014 - 2024 de trei ori, de la 19,85% la 6,68%, spune președintele Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România (UNSICAR).
Cost de salarizare mai mic . Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Previziunile de creștere economică pentru anul 2025 sunt sumbre în cazul a 8 mari economii, pe fondul introducerii de noi tarife vamale și al incertitudinilor comerciale globale, relevă datele analizate de Profit.ro.
Chiriile medii pentru apartamentele din București au înregistrat deja în această lună o creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut.
Liderii partidelor care vor forma viitorul Guvern au căzut de acord să reducă cheltuiellle bugetare cu 5%, respectiv cu 20 miliarde lei, reperezentând cheltuieli de personal, de funcționare, cu subvențiile și investițiile. În cazul investițiilor, reducerea va fi de 10 miliarde lei, conform informațiilor Profit.ro.
Reducerea deficitului bugetar, de 9,3% din PIB (ESA, standardul UE) anul trecut, și stabilizarea îndatorării statului rămân esențiale pentru ca statul român să își păstreze ratingul recomandat pentru investiții, a atras atenția agenția de evaluare Fitch.
Statul s-ar putea să fi trecut cu datoria publică peste pragul de 1.000 de miliarde de lei în aprilie, în contextul în care în februarie nivelul datoriei raportate s-a situat la 990,8 miliarde de lei, iar statul se împrumută în ritm alert din cauza deficitelor bugetare mari, a anunțat directorul general al Trezoreriei Statului, Ștefan Nanu, la Profit Piața de Capital.forum - Ediția a V-a.