Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă, despre consumul energetic din ziua de Paște, aflat la un minim istoric, că România a dovedit că are un mix energetic echilibrat și flexibil care poate face față situațiilor extrem de dificile.
Economia UE dă semne de stabilizare. În februarie 2025, producția industrială și-a continuat revenirea, în timp ce comerțul cu amănuntul a rămas, în general, stabil. Sectorul serviciilor și-a menținut expansiunea constantă, atingând un nou record istoric în ianuarie 2025, conform datelor analizate de Profit.ro.
Vânzările de vin la nivel global au scăzut, în 2024, cu -3,3% față de anul precedent, până la 214,2 milioane de hectolitri.
Consumul de electricitate a căzut la nivel minim, avertiismente în acest sens fiind lansate din zilele anterioare.
Fermierii germani se confruntă cu decizii dificile, pe fondul majorării iminente a salariului minim în sectorul muncii sezoniere.
Producătorii de energie autohtoni vor plăti duminică un preț record, de 500 de lei/MWh, furnizorilor pentru a le prelua energia în exces, acesta fiind cel mai mare preț negativ înregistrat în România, după datele Profit.ro.
Viitorul cancelar al Germaniei, Friedrich Merz (CDU), vrea să impună un anumit program de lucru săptămânal, ceea ce poate duce la desființarea tradiționalului program de lucru de 8 ore pe zi.
Prosperă în pofida criticilor. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Din cauza condițiilor climatice dificile, grindină și secetă în perioade critice, producția de vin a României a scăzut cu aproximativ 19,8% în 2024 comparativ cu 2023, ajungând la 3,7 milioane hectolitri, aceasta fiind una dintre cele mai semnificative scăderi procentuale din Uniunea Europeană, arată cel mai recent raport publicat de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV).
Banca Națională a României vede riscuri în creștere la adresa cursului de schimb, venite din dezechilibrele macroeconomice, peste care se adaugă volatilitatea adusă de noile politici comerciale americane. Există riscul și ca inflația să fie mai mare, ca urmare a războiului tarifar.