Industriașii români se reunesc pentru a analiza impactul taxelor impuse de președintele american, Donald Trump, asupra activității lor.
Primele reacții după anunțul președintelui american Donald Trump privind impunerea unor taxe vamale foarte mari, în special împotriva Chinei și a Uniunii Europene, potrivit AFP:
China a îndemnat Statele Unite să "anuleze imediat" noile tarife vamale anunțate de Donald Trump, făcând apel la "dialog" în fața unor taxe care "pun în pericol dezvoltarea economică globală".
Ministrul american al finanțelor, Scott Bessent, le-a recomandat 'tuturor țărilor să nu riposteze' la taxele vamale introduse de administrația Trump, sub pedeapsa unei 'escaladări', notează AFP.
Parlamentul brazilian a adoptat o lege care oferă guvernului mijloacele de a riposta față de barierele comerciale la exporturile sale, la scurt timp după anunțarea tarifelor de 10% impuse Braziliei de Donald Trump, informează AFP.
Premierul italian Giorgia Meloni, considerată o apropiată a lui Donald Trump, fiind singurul lider european care a participat la învestirea lui, a declarat că tarifele anunțate de președintele american sunt „greșite” și nu vor aduce beneficii Statelor Unite, relatează Reuters.
Premierul canadian Mark Carney a promis să reacționeze la taxele impuse de Donald Trump, afirmând că acestea vor "schimba fundamental" comerțul internațional, potrivit AFP.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că noile taxe vamale anunțate de președintele american Donald Trump reprezintă "o lovitură majoră" pentru economia mondială.
Cea mai recentă rundă de taxe comerciale ale SUA va diminua și mai mult vigoarea unei economii mondiale care abia și-a revenit din creșterea inflației post-pandemice, o economie îngreunată de datorii record și neliniștită de conflictele geopolitice, comentează Reuters.
De 25 de ani, CITR este activ în zona specială a economiei: acolo unde companiile intră în dificultate, iar capitalul riscă să se disipe. Nu este primul val de dificultate financiară așa că am învățat să navigăm ciclicitatea economică nu doar ca observatori, ci ca actori implicați direct în managementul crizelor și în procesele de restructurare. Obiectivul nostru este să identificăm cât mai devreme semnele de dificultate, să intervenim cu soluții adaptate care permit redresarea companiei, sau după caz, să salvăm cât mai mult din valoarea economică – fie prin restructurare, fie printr-o ieșire ordonată din piață.