Dragu: La rectificare nu au fost alocați expres bani pentru Catedrala Neamului, dar SGG poate decide acest lucru

Dragu: La rectificare nu au fost alocați expres bani pentru Catedrala Neamului, dar SGG poate decide acest lucru
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2016
Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat, miercuri, că la prima rectificare bugetară din acest an nu au fost prevăzuți în mod expres bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, precizând că Secretariatul General al Guvernului (SGG) poate aloca fonduri în acest sens din suma de 50 de milioane de lei alocată suplimentar.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
 
”Avem o suplimentare de 50 de milioane de lei pentru SGG. Cultele sunt în subordinea SGG. Acoperă, în principiu, 10 milioane creșteri salariale pentru personalul clerical, ca urmare a majorărilor salariale ce au avut loc”, a declarat ministrul Finanțelor, Anca Dragu, informează News.ro
 
Ea a subliniat faptul că personalul clerical este plătit printr-o corelare de grilă cu grila profesorilor.
Analiză: O bombă, amorsată în buget. Experiența de dinaintea crizei financiare, ignorată CITEȘTE ȘI Analiză: O bombă, amorsată în buget. Experiența de dinaintea crizei financiare, ignorată

”Există această sumă globală în bugetul ordonatorului principal. Defalcarea o va face ordonatorul principal de credite pe baza analizei proprii”, a precizat Dragu, întrebată dacă la rectificare au fost prevăzuți bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Ea a mai spus că sunt anumite biserici care necesită sprijin financiar, investiții de capital. ”Mă refer în special la cele care fac parte din patrimoniul cultural. După discuții cu biserica de la Săpânța, care se află într-un proiect de finanțare, probabil că va urma accesarea unor fonduri în acest sens”, a adăugat ministrul Finanțelor.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
catedrala neamului
bani
buget
dragu