Fabrică de confecții din Caracal închisă: 8 angajați au fost confirmați cu Covid-19

Fabrică de confecții din Caracal închisă: 8 angajați au fost confirmați cu Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2020

O fabrică de confecții din Caracal a fost închisă, după ce opt angajați au fost confirmați cu Covid-19, aceștia fiind internați în Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ceilalți angajați au fost izolați la domiliciu, iar în cazul apariției unor semne de boală, vor fi testați pentru coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean, a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, citat de News.ro, că pe data de 23 aprilie a fost confirmată cu Covid-19 o persoană angajată a unei fabrici de confecții textile din municipiul Caracal, aceasta fiind internată în spital.

Direcția de Sănătate Publică Olt a declanșat o anchetă epidemiologică în acest caz, iar în urma verificărilor au fost identificați opt contacți direcți, angajați ai fabricii, care prezintă simptomele de Covid-19. Dintre aceștia, șapte au fost declarați infectați cu Covid-19, iar cel de-al optulea angajat a fost declarat negativ.

Cele șapte persoane confirmate ulterior prezintă semne clinice de boală ușoare și moderate, respectiv: disfagie, rinoree și tuse, fiind internate în Spitalul Județan de Urgență Slatina.

“Direcția de Sănătate Publică Olt a dispus măsura închiderii fabricii, iar pentru cei 88 de angajați a fost dispusă măsura izolării la domiciliu. În cazul apariției semnelor specifice de boală, persoanele izolate la domiciliu vor fi investigate și testate, conform metodologiei de supraveghere a infecției umane cu noul coronavirus (2019-nCoV), actualizată. De asemenea, s-a dispus efectuarea dezinfecției la locația fabricii”, a afirmat Florin Constantin Homorean.

De asemenea, prefectul a dispus Inspectoratului de Poliție Județean Olt să sprijine DSP Olt în ancheta epidemiologică în curs de desfășurare și să efectueze verificări privind respectarea măsurii de izolare la domiciliu de către angajații fabricii de textile cărora li s-a impus această măsură.

În județul Olt au fost confirmate până în prezent 22 de cazuri de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrica
confectii
inchisa
caracal
coronavirus