IHS Markit: Activitățile productive din zona euro au atins în aprilie cel mai ridicat ritm din utimii 6 ani

IHS Markit: Activitățile productive din zona euro au atins în aprilie cel mai ridicat ritm din utimii 6 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2017

Activitățile productive din zona euro au atins în aprilie cel mai ridicat ritm din ultimii șase ani, potrivit datelor finale publicate marți de IHS Markit, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Un indice referitor la activitățile din industria prelucrătoare din zona euro a urcat în aprilie la 56,7 puncte, de la 56,2 puncte în martie. IHS Markit a estimat inițial că indicele a avansat la 56,8 puncte, scrie News.ro.

Creșterea economică din uniunea monetară are șanse să se intensifice, susținută de continuarea politicilor de stimulare ale Băncii Centrale Deuropene (BCE), consolidarea comerțului mondial și scăderea riscurilor politice, în condițiile în care Emmanuel Macron pare să se îndrepte spre câștigarea președinției Franței.

Analiștii anticipează că PIB-ul zonei euro a avansat cu 0,5% în primul trimestru, datele urmând să fie publicate miercuri.

”Companiile beneficiază de cotația scăzută a euro, îmbunătățirea creșterii pe principalele piețe de export, creșterea cererii interne și măsurile de stimulare ale BCE. Optimismul pentru restul anului pare să nu fie afectat de îngrijorările politice”, a declarat Chris Williamson, economist șef la IHS Markit.

Numărul șomerilor a coborât în martie la cel mai mic nivel din 1994 CITEȘTE ȘI Numărul șomerilor a coborât în martie la cel mai mic nivel din 1994

Producția a crescut în toate statele analizate, cu excepția Greciei, unde comenzile pentru exporturi au scăzut puternic.

Îmbunătățirea din zona euro este susținută de creșterea numărului comenzilor și de cel mai ridicat ritm de creare de locuri de muncă din ultimii șase ani.

Un sondaj separat publicat marți estimează că șomajul din zona euro a scăzut la 9,4% în martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ihs markit
zona euro