Industria prelucrătoare a înregistrat cu aproape 20% mai multe comenzi noi

Industria prelucrătoare a înregistrat cu aproape 20% mai multe comenzi noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2022

Comenzile noi industria prelucrătoare au crescut cu aproape 20%, în primele nouă luni din 2022, comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit statisticii oficiale, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2022, s-au consemnat majorări în industria bunurilor intermediare (+23,1%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+21,1%), industria bunurilor de uz curent (+18,6%) și în industria bunurilor de capital (+17,1%), scrie Agerpres.

The Sunday Times lansează un ghid al Bucureștiului: A scăpat de cătușele din epoca sovietică. Rivalizează cu Praga și Budapesta. Ce se recomandă CITEȘTE ȘI The Sunday Times lansează un ghid al Bucureștiului: A scăpat de cătușele din epoca sovietică. Rivalizează cu Praga și Budapesta. Ce se recomandă

Raportat la luna septembrie a acestui an, față de luna similară din 2021, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 22,9%, datorită activității din industria bunurilor de capital (+30,4%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+24,7%), industria bunurilor de uz curent (+14,8%) și industria bunurilor intermediare (+13%).

De asemenea, comparativ cu luna august 2022, în septembrie numărul comenzilor noi din industria prelucrătoare s-au majorat cu 24%, ca urmare creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+35,2%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+29,9%), industria bunurilor de uz curent (+17,1%) și industria bunurilor intermediare (+9%).

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins