Numărul falimentelor în UE, la cel mai ridicat nivel din 2015

Numărul falimentelor în UE, la cel mai ridicat nivel din 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2023

Numărul de declarații de faliment în rândul afacerilor din UE a crescut substanțial în trimestrul patru din 2022 (26,8% față de precedentele trei luni) și a ajuns la cel mai ridicat nivel de când se colectează aceste date, anul 2015, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Numărul de declarații de faliment a crescut în toate cele patru trimestre ale anului trecut, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
La intervenția instanței, după ani de procese, Aro Palace predă statului Cetățuia Brașovului, cu o istorie de 500 ani CITEȘTE ȘI La intervenția instanței, după ani de procese, Aro Palace predă statului Cetățuia Brașovului, cu o istorie de 500 ani
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

În privința înregistrărilor de noi companii, datele Eurostat indică o scădere cu 0,2% în trimestrul patru din 2022, comparativ cu precedentele trei luni. În mod general, în toate cele patru trimestre ale anului trecut, nivelul înregistrărilor de afaceri a fost mai ridicat decât înaintea pandemiei (perioada 2015-2019).

În funcție de domeniul de activitate, în toate sectoarele s-au înregistrat creșteri ale numărului de falimente în trimestrul patru din 2022, față de precedentele trei luni. Activitățile cu cea mai semnificativă creștere a numărului de falimente au fost: transport și depozitare (72,2%), servicii de cazare și alimentație publică (39,4%), educație, sănătate și activități sociale (29,5%).

Comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei - trimestrul patru din 2019 - numărul de declarații de faliment în UE a fost mai ridicat în majoritatea sectoarelor economiei, în ultimele trei luni din 2022.

Cea mai semnificativă creștere a numărului de falimente, comparativ cu trimestrul patru din 2019, a fost în sectorul serviciilor de cazare și alimentație publică (97,7%), transport și depozitare (85,7%).

Numărul de declarații de faliment în trimestrul patru din 2022, comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei (trimestrul patru din 2019) a fost mai redus în doar trei sectoare ale economiei: industrie (minus 17,6%), construcții (minus 9,2%) informare și comunicare (minus 4%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
faliment
eurostat