Președintele interimar al Fiscului, Daniel Diaconescu, a fost, până în 2004, ofițer SRI

Președintele interimar al Fiscului, Daniel Diaconescu, a fost, până în 2004, ofițer SRI

Daniel Diaconescu, ultimul din dreapta

scris 15 feb 2016

Președintele interimar al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Daniel Diaconescu, și-a început cariera ca inginer la Dacia, între 1995 și 1996, an în care a devenit ofițer SRI, funcție deținută până în 2004, când a intrat în Guvernul Adrian Năstase, la Autoritatea Națională de Control.

Potrivit CV-ului postat pe pagina ANAF, Daniel Diaconescu a fost ofițer SRI în cadrul Direcției de combatere a criminalității transfrontaliere, având ca responsabilitate prevenirea și combaterea corupției.

Din 2005 până în 2009, a fost director al Direcției de culegere și analiză de date de la Departamentul de luptă Antifraudă din cadrul cancelariei primului ministru Călin Popescu Tăriceanu. Principalele activități și responsabilități în această funcție au fost managementul activității de colectare a datelor și informațiilor necesare combaterii fraudării asistenței financiare comunitare.

În perioadele mai-decembrie 2007 și mai-decembrie 2009, a avut și calitatea de consilier personal în Ministerul Justiției.

Din decembrie 2009 până în prezent, a lucrat în Agenția Națională de Administrare Fiscală ca director general al Direcției generale de informații fiscale.

Daniel Diaconescu este absolvent al Universității Pitești, Facultatea de Inginerie. În 1996, a obținut un masterat la aceeași instituție de învățământ. Are studii post universitare în administrație publică, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. A mai absolvit Institutul Național de Administrație și Colegiul Național de Apărare.

A preluat ca interimar conducerea ANAF, pe 12 februarie 2016.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anaf
președinte interimar
cv