Productivitatea muncii în industrie a scăzut

Productivitatea muncii în industrie a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2022

Productivitatea muncii în industrie s-a redus, în prima jumătate a acestui an, cu 1,1%, comparativ cu perioada similară din 2021, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Scăderea a fost determinată de diminuările înregistrate de producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-4,6%), industria extractivă (-0,8%) și industria prelucrătoare (-0,2%), arată Agerpres.

Conducerea TAROM anunță că nu poate accepta revendicările sindicaliștilor. Aceștia au lansat procedura pentru conflictul de muncă. Niciun avion nu va decola între anumite ore CITEȘTE ȘI Conducerea TAROM anunță că nu poate accepta revendicările sindicaliștilor. Aceștia au lansat procedura pentru conflictul de muncă. Niciun avion nu va decola între anumite ore

Pe marile grupe industriale, productivitatea muncii a scăzut în industria bunurilor de folosință îndelungată (-7,7%), industria bunurilor intermediare (-6,1%), industria energetică (-1,6%) și a crescut în industria bunurilor de uz curent (+8,2%) și industria bunurilor de capital (+2,8%).

În iunie 2022, comparativ cu luna precedentă, productivitatea muncii în industrie a scăzut cu 4,6% ca urmare a scăderilor înregistrate de producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-5,3%), industria prelucrătoare (-4,7%) și industria extractivă (-0,5%).

Pe marile grupe industriale productivitatea muncii s-a redus la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de folosință îndelungată (-14,5%), industria bunurilor de uz curent (-6,8%), industria energetică (-5,3%), industria bunurilor intermediare (-5%) și industria bunurilor de capital (-0,9%)

Raportat la aceeași lună din 2021, în iunie 2022 productivitatea muncii în industrie a scăzut cu 2,1%. Pe sectoare de activitate s-au înregistrat scăderi la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-5,6%), industria extractivă (-2%) și industria prelucrătoare (-1,2%).

Productivitatea muncii pe marile grupe industriale a scăzut în industria bunurilor de folosință îndelungată (-9,8%), industria bunurilor intermediare (-7,8%), industria energetică (-2,9%) și a crescut în industria bunurilor de capital (+4,2%) și industria bunurilor de uz curent (+3,6%).

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
productivitate