Rata șomajului la nivelul Capitalei a coborât

Rata șomajului la nivelul Capitalei a coborât
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Rata șomajului înregistrat în evidențele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a fost de 0,83% în luna aprilie, în scădere cu 0,01 puncte procentuale față de cea consemnată în martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit unui comunicat al AMOFM, remis luni AGERPRES, la sfârșitul lunii aprilie, în evidențele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București erau înregistrați 10.510 șomeri (din care 6.116 femei), rata șomajului fiind de 0,83%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 0,84%, în această lună indicatorul s-a diminuat cu 1,19%, scrie Agerpres.

Conferința News.ro - Dumitru Chisăliță, președinte AEI: Intervențiile statului în piața liberă de gaze au adus costuri mai mari pentru consumator CITEȘTE ȘI Conferința News.ro - Dumitru Chisăliță, președinte AEI: Intervențiile statului în piața liberă de gaze au adus costuri mai mari pentru consumator

Din totalul de 10.510 persoane înregistrate în evidențele AMOFM București, 1.712 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 8.798 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 0 șomeri provin din mediul rural și 10.510 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AMOFM București (32,75%), urmat de cei cu studii superioare (28,58%), iar 18,73% au absolvit școala profesională/de arte și meserii. Șomerii care au studii gimnaziale reprezintă 16,93% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii postliceale sunt 2,22%, iar cei cu studii primare și fără studii, 0,79%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.684 persoane foarte greu ocupabile, 3.408 greu ocupabile, 2.964 mediu ocupabile, iar 2.454 sunt persoane ușor ocupabile.

"Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre", precizează Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
bucuresti