Evoluțiile demografice din următorii 10 ani este posibil să coboare România pe locul 7 ca populație în UE, recensământul declanșat în acest an având deja la bază o estimare ce indică o populație rezidentă de 19,1 milioane persoane, spune președintele Institutului Național de Statistică (INS), Tudorel Andrei.
În prezent, România este pe locul 6 ca număr de locuitori la nivel UE, în fața Olandei care are 17,4 milioane de locuitori.
La recensământul din 2011, populația României totaliza 20 121 641 locuitori, ceea ce o plasa în categoria țărilor mijlocii ale lumii, pe locul 7 în cadrul Uniunii Europene și pe locul 58 în lume, conform datelor Eurostat. Principalele orașe ale țării, a căror populație era indicată ca depășind 100.000 de locuitori, sunt Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani și Satu Mare.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
”În acest moment suntem pe locul 6, la nivelul Uniunii Europene, ca populație. Din păcate, evoluțiile demografice din următorii 10 ani e posibil să ne coboare pe un loc 7. Din păcate, în raport cu ultimul recensământ, populația României va scădea cu un milion. La ultimul recensământ am avut 20,1 milioane. După estimările noastre, populația rezidentă va fi de 19,1 milioane după acest recensământ”, spune Tudorel Andrei, la Digi 24.
În anul 2021 au fost înregistrați puțin sub 180 de mii de nou-născuți, potrivit Institutului Național de Statistică. Datele arată cel mai scăzut nivel al nașterilor din istoria măsurătorilor pentru indicatorul de natalitate din arhiva INS, adică din anul 1930 până în prezent.