UE, "pregătită să discute" suspendarea brevetelor pentru vaccinurile împotriva Covid-19

UE, "pregătită să discute"  suspendarea brevetelor pentru vaccinurile împotriva Covid-19
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 mai 2021

Uniunea Europeană „este pregătită să discute” suspendarea drepturilor de proprietate intelectuală pentru vaccinurile anti-Covid, a declarat, joi, președintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, după ce Statele Unite au anunțat că susțin această idee.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Președintele CE a declarat că UE va dezbate „orice propunere care ar aborda criza vaccinurilor într-un mod eficient și pragmatic”.

"În aceste condiții, suntem gata să discutăm despre modul în care ridicarea temporară a dreprurilor de proprietate intelectuală ar contribui la acest obiectiv", a adăugat von der Leyen.

Cele mai multe joburi în luna aprilie - în IT, vânzări și financiar. Numărul de joburi remote s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut CITEȘTE ȘI Cele mai multe joburi în luna aprilie - în IT, vânzări și financiar. Numărul de joburi remote s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut

SUA anunțate deja, cu o zi în urmă, că susține ideea propusă la nivelul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

India și Africa de Sud sunt principalele voci din spatele acestei propuneri.

Anunțurile de susținere venite din partea oficialilor SUA și UE au tras în jos cotațiile bursiere ale producătorilor de vaccinuri. Moderna a pierdut, ieri, peste 6% pe bursa din SUA și scade, astăzi, în tranzacțiile pre-market, cu peste 2%. Acțiunile Pfizer au pierdut aproape 3% pre-market, iar cele ale BioNTech, peste 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
brevete anti-covid
covid-19
ursula von der leyen