ULTIMA ORĂ O fabrică din Botoșani, ce produce pentru Chicco, anunță intenția de concediere a peste 360 de salariați

ULTIMA ORĂ O fabrică din Botoșani, ce produce pentru Chicco, anunță intenția de concediere a peste 360 de salariați
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

O fabrică din municipiul Botoșani, care produce accesorii pentru copii, și-a anunțat intenția de a concedia peste 360 de salariați, au declarat surse din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit acestora, decizia finală urmează a fi luată pe 27 mai, dată până la care se vor putea negocieri cu reprezentanții salariaților, pentru Agerpres.

ULTIMA ORĂ Cetățenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, în baza cărții de identitate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cetățenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, în baza cărții de identitate

„Momentan este transmisă doar intenția de concediere colectivă pentru 364 persoane. Procedura nu este finalizată. Până pe data de 27 mai se vor purta discuții cu reprezentanții salariaților și ulterior se va comunica numărul persoanelor care vor fi disponibilizate pentru care vom acorda măsuri de preconcediere colectivă conform normelor legale în vigoare”, au precizat sursele citate.

Societatea care ar urma să facă disponibilizările este Artsana România SRL, care are ca obiect de activitate „Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte”. Artsana România produce componentele textile Chicco, destinate în special cărucioarelor și scaunelor auto pentru copii.

Datele Ministerului de Finanțe arată că în 2022 firma din industria textilă avea 504 salariați. Acum doi ani, societatea a avut o cifră de afaceri de 41,9 milioane de lei și o pierdere financiară de peste cinci milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
textile
ajofm