Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri lucrează la o ”hartă economică a României”, care va fi gata în două luni, a declarat joi secretarul de stat pentru mediul de afaceri din cadrul ministerului, Liviu Rogojinaru, la videoconferința News.ro intitulată “Produse românești în lupta cu Covid-19”.
”Vrem să promovăm mult mai mult exportul. Lucrăm în acest sens. (...) Ce facem noi la Minister? Acum scriem la Strategia de export a României pe perioada 2021-2027, împreună cu colegii, cu Academia de Studii Economice, cu Institutul de Stat pentru Prognoză, cu Cancelaria Primului ministru, Consiliul de export al ministerului, am creat un grup de lucru și începem să scriem. Tot așa cum vrem să dăm harta economică a României, probabil că în maximum două luni de zile o vom avea gata, în așa fel încât toată lumea să vadă fiecare județ, ce mai facem noi în țara asta. Promovăm practic produsele românești”, a declarat Rogojinaru.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Ministerul vrea să trimită această hartă tuturor ambasadelor României.
”Cine întreabă de România, să spună: Uite, asta facem noi, primele 100 de firme din fiecare județ, asta facem noi astea sunt și cu asta se ocupă”, a explicat oficialul.
El afirmă că ”planul cincinal” nu a fost inventat de regimul comunist, ci de părinții economiei.
Oficialul mai spune că autoritățile încearcă să sprijine producătorii din România.
”Este nevoie de o strategie pentru promovarea produselor românești. Avem nevoie să ne ajutăm în primul rând noi pe noi, avem nevoie de știința cum să facem acest lucru, este foarte important să avem o strategie, să avem o gândire, să mergem împreună cu produsele românești pe piața internațională, să știm să ne promovăm mai bine inclusiv la noi în țară, dar să știm să ne promovăm cel puțin la fel de bine și pe piețele extracomunitare. Este foarte important să reînvățăm să exportăm și aș fi foarte fericit să reexportăm produsele românești și brandurile românești”, a precizat Liviu Rogojinaru.