EXCLUSIV Grupul Autonom, cu operațiuni de închirieri auto și leasing operațional, intră în acționariatul Millenium Insurance Broker, locul 10 în piața de profil

EXCLUSIV Grupul Autonom, cu operațiuni de închirieri auto și leasing operațional, intră în acționariatul Millenium Insurance Broker, locul 10 în piața de profil
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 20 iun 2019

Grupul Autonom, controlat de Marius și Dan Ștefan din Piatra-Neamț (județul Neamț), intră în acționariatul Millenium Insurance Broker (MIB), locul 10 pe piața de profil, prin preluarea unui pachet de acțiuni de peste 10% de la Vladimir Merlă, acționar care deținea înainte de tranzacție o cotă de 17,5% din capitalul social al intermediarului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

"Suntem onorați că Autonom a ales MIB, întrucât nu este vorba doar despre o intrare în acționariat, ci de un parteneriat strategic care vizeză atât derularea prin MIB a tuturor asigurărilor necesare Autonom, cât și valorificarea unor sinergii existente între business-ul de brokeraj și cel de rent-a-car, precum și între rețeaua Autonom și cea a MIB", a declarat pentru Profit.ro Ștefan Prigoreanu, directorul general al MIB și unul dintre acționarii brokerului, cu o participație de 14,567%.

Tranzacția a fost aprobată și de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

La finele lunii martie, MIB ocupa locul 10 pe piața brokerajului, cu o cotă de 2,2%, conform datelor ASF. Brokerii au intermediat în perioada analizată prime de 1,67 miliarde de lei, cu 8,4% mai mult față de martie 2018.

În afară de Merlă și Prigoreanu, ceilalți acționari ai MIB sunt Dorin Ivașcu - 30%, Dimofte Tudor - 17,5%, Alin Valentin Angheluță - 9%, Alexandru Ion - 4,9%, Ana Camelia Isache - 3,433%, Cristina Mihaela Cristea - 3% și Corina Andreea Berceanu - 0,1%, conform www.termene.ro.

Fuziunea Millenium Insurance - Globasig a fost stopată din cauza schimbărilor legislative. Prigoreanu, MIB: Am fost victima propriului entuziasm. Dacă cele două firme ar fi fuzionat, noua companie ar fi intrat în Top 10 CITEȘTE ȘI Fuziunea Millenium Insurance - Globasig a fost stopată din cauza schimbărilor legislative. Prigoreanu, MIB: Am fost victima propriului entuziasm. Dacă cele două firme ar fi fuzionat, noua companie ar fi intrat în Top 10

MIB a fost înființată în anul 1997 și anul trecut a raportat venituri din brokeraj de 26,3 milioane de lei, de la 19,2 milioane de lei în 2017, conform Ministerului Finanțelor Publice.

Grupul Autonom furnizează servicii de închirieri mașini și de leasing operațional, are 43 de centre de închirieri în 34 de orașe ale țării și un parc auto cu peste 9.000 de autoturisme noi, conform datelor de pe pagina web.

Cea mai importantă firmă din grup este Autonom Services, care în 2018 a raportat un business de 130,2 milioane de lei.

Anul trecut, Autonom Services a preluat BT Operational Leasing.

viewscnt
Afla mai multe despre
millenium insurance
autonom
actionariat
intrare
merla