EXCLUSIV Mișcare în Porsche Finance Group România. Activitatea Porsche Bank va fi transferată la compania de leasing

EXCLUSIV Mișcare în Porsche Finance Group România. Activitatea Porsche Bank va fi transferată la compania de leasing
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 28 mar 2022

Activitatea Porsche Bank România, instituție de credit cu active de peste 900 milioane de lei în 2020, conform ultimelor date, va fi transferată către Porsche Leasing România IFN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Se aprobă transferul, sub condiția obținerii aprobării Băncii Naționale a României, către Porsche Leasing Romania IFN a portofoliului de credite, a personalului aferent, a activelor corporale și necorporale și a oricăror alte drepturi și obligații relevante, așa cum vor fi identificate în cadrul contractului de transfer deactivitate, la valoarea ce va fi determinată conform Raportului de evaluare din 31.08.2021, emis de KPMG Advisory, așa cum va fi ajustată pe baza prevederilor contractului de transfer de activitate, având în vedere premisele din raportul de evaluare menționat mai sus", se arată într-o hotărâre a acționarilor băncii.

Porsche Finance Group România a transmis pentru Profit.ro că, în vederea eficientizării operațiunilor, analizează în mod activ reorganizarea și optimizarea activităților din cadrul grupului de firme, reorganizare care face în prezent subiectul unei tranzacții comerciale, condiționată de anumite avize instituționale.

"Acest demers are ca scop menținerea și consolidarea prezenței pe piața serviciilor financiare și urmărește principiile unei organizații agile, centrate pe clienți și nevoile acestora. De asemenea, proiectul reflectă preocuparea noastră pentru a oferi clienților soluții eficiente, integrate și rapide de finanțare și asigurare a autovehiculelor", transmite grupul.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune

Conform celor mai recente date publice, Porsche Bank România a raportat o pierdere de 212.460 lei în 2020, de la un profit net de 8,11 milioane de lei în 2019.

În decembrie 2020, activele totale ale băncii atingeau 913,2 milioane de lei, comparativ cu 831,6 milioane de lei în 2019 și 737,7 milioane de lei în 2018.

Porsche Finance Group Romania este filiala locală a Porsche Bank AG (Austria) și include Porsche Leasing România IFN, Porsche Bank Romania (lansată în octombrie 2004), Porsche Broker de Asigurare SRL, Porsche Mobility SRL și Porsche Asigurări.

Operațională din 1999, Porsche Leasing Romania furnizează credite și servicii de leasing financiar pentru persoane fizice, PFA-uri și juridice, pentru autovehicule noi și second hand.

Compania a consemnat în 2020, cele mai recente date publice disponibile, un profit net de 21,65 milioane de lei (19 milioane de lei în 2019) la venituri de 178,6 milioane de lei, de la 186,4 milioane de lei în 2019.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

Porsche Bank Romania este controlată de Porsche Bank AG (Austria) - peste 99,99% din acțiuni și Porsche Versicherungs AG (Austria).

Activitatea principală a bănci constă în finanțarea achiziției de vehicule comercializate de către Porsche Romania și Porsche inter Auto Romania și alți dealeri auto și în finanțarea dealerilr Porsche Romania pentru investiții sau operațiuni curente.

Mărcile Porsche România sunt Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, Porsche, Weltauto și Volkswagen Autovehicule Comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche bank
porsche leasing
transfer