EXCLUSIV Topul firmelor de asigurare din România. Număr imens de contracte la City, firmă care a trecut razant pe lângă faliment

EXCLUSIV Topul firmelor de asigurare din România. Număr imens de contracte la City, firmă care a trecut razant pe lângă faliment
Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 22 sep 2017

Aproape 11,6 milioane de contracte de asigurare din România erau valabile la finele lunii iunie 2017, arată date oficiale aflate în posesia de Profit.ro. Cifra este în ușoară creștere față de perioada similară a anului trecut, însă marea surpriză apare la nivel de vârf. Cele mai multe contracte, peste 2,2 milioane, sunt în portofoliul City Insurance, societate care a ieșit de sub perspectiva falimentului în ultimul moment, cu ajutorul unei infuzii de capital venite de la un investitor privat din Elveția și care, surprinzător, depășește multe firme și pe clasele de asigurări facultative, în pofida problemelor cu plata daunelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

City nu doar că este lider autoritar în ceea ce privește segmentul RCA (poziție pe care o ocupă datorită prețurilor scăzute, dar cu riscul de a se afla pe primul loc în topul celor mai reclamate firme de asigurare), dar are un număr de asigurări facultative cu care se poziționează inclusiv peste firme considerate mult mai stabile.

De exemplu, pe CASCO, City Insurance are aproape 55.000 de contracte valabile, cu 10.000 mai mult decât Asirom, care la începutul acestui an arăta că face un obiectiv clar din creșterea vânzărilor de polițe facultative.

EXCLUSIV Brokerii de asigurare mai primesc o veste bună, după valul de creșteri ale comisioanelor încasate. ASF scade taxele la jumătate la propunerea patronatului intermediarilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Brokerii de asigurare mai primesc o veste bună, după valul de creșteri ale comisioanelor încasate. ASF scade taxele la jumătate la propunerea patronatului intermediarilor

Cu acest număr de contracte CASCO, City Insurance se poziționează în imediata apropiere a Generali (printre cele mai puțin reclamate firme din România), ușor peste Uniqa și cu mult deasupra Gothaer.

Lider pe acest segment este, însă, de departe, Allianz Țiriac, firmă poziționată foarte bine și în ceea ce privește numărul de reclamații sau timpii în care administrează și plătește un dosar de daună. Allianz avea aproape 350.000 de contracte valide, de aproape trei ori mai mult decât principalii săi concurenți pe acest segment, adică Groupama și Omniasig.

Surprinzător, în pofida problemelor generate atât de sancțunile ASF, cât și de întârzierile privind plata daunelor (în medie, City plătește daunele din RCA în peste o lună, față de două zile cât îi trebuie unui asigurător ca Omniasig VIG, de exemplu), asigurătorul cumpărat recent de elvețianul Max Roesller a reușit să convingă peste 162.000 de oameni să își cumpere de la el inclusiv asigurări de locuință.

Și din acest punct de vedere, City este peste Uniqa, Gothaer sau Euroins și în apropierea Asirom.
   
Pe RCA, lucrurile sunt mult mai clare, piața fiind dominata de City (1,8 milioane de contracte, adică mai mult decât au avut vreodată Astra și Carpatica Asig, ajunse în faliment), Euroins (1,76 milioane de contracte, singura firmă care trăiește exclusiv din RCA) și Asirom (peste 570.000 de contracte).

De remarcat pe această linie de asigurare este și ascensiunea Omniasig, care, deși tradițional nu vinde foarte mult RCA, ca număr de contracte se apropie de poziția a treia, cu aproape 503.000 de unități.

EXCLUSIV AKTA intră pe telefonie mobilă și devine operator quad play CITEȘTE ȘI EXCLUSIV AKTA intră pe telefonie mobilă și devine operator quad play

Peste jumătate din totalul contractelor de asigurare din România, adică 5,7 milioane, vin din RCA.

Topul firmelor de asigurare după numărul de contracte

City Insurance- 2,29 milioane
Euroins- 2,18 milioane
Allianz Țiriac- 2,16 milioane
Omniasig- 1,5 milioane
Asirom- 1,1 milioane
Groupama- 0,8 milioane
Generali- 0,7 milioane
Uniqa- 0,5 milioane

viewscnt
Afla mai multe despre
top firme asigurare
top rca
asf