EXCLUSIV Un nou jucător pe piața IFN-urilor, cu finanțare de la acționarii unui broker de asigurări din Top 20. Investitor și din SUA

EXCLUSIV Un nou jucător pe piața IFN-urilor, cu finanțare de la acționarii unui broker de asigurări din Top 20. Investitor și din SUA
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 16 feb 2022

Holdingul românesc MaxyGo Invest va lansa MaxyGo Credit IFN, companie la care va participa, în primă fază, cu 3 milioane de lei și care este pregătită să susțină financiar rețeaua de asistenți în brokeraj a MaxyGo Broker de Asigurare, jucător de profil din Top 20.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Motivele principale ale înființării companiei sunt oportunitatea de business, având în vedere valoarea creditelor acordate de instituțiile financiare nebancare (IFN) din România, care a atins nivelul record de peste 37,5 miliarde de lei la jumătatea anului 2021, precum și susținerea financiară a rețelei de asistenți în brokeraj, respectiv cei 624 de colaboratori pe care MaxyGo Broker de Asigurare îi are la acest moment", a declarat pentru Profit.ro Alexandru Apostol, directorul general al MaxyGo Invest Holding.

El conduce și MaxyGo Broker de Asigurare, unde deține 50% din acțiuni, alături de Luciana Apostol - 50%, potrivit termene.ro.

Principalii acționari ai MaxyGo Invest Holding sunt Alexandru Apostol și Luciana Apostol, fiecare cu o participație de 18,675%. Restul acțiunilor revin unui număr de 39 de persoane fizice, cu participații cuprinse 1,2% și 6,02%.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

"Planurile pentru acest an sunt acordarea de credite în sumă de 3 milioane de lei, capitalul social investit, urmând să suplimentăm fondurile proprii cu linii de finanțare externe. Începerea activității depinde de înregistrarea IFN-ului în Registrul general al Băncii Naționale a României, cel mai probabil la începutul lunii aprilie", a spus Apostol.

În afară de asistenții în brokeraj ai rețelei de distribuție, MaxyGo Invest Holding va acorda împrumuturi și partenerilor de afaceri ai firmele din grupul MaxyGo, precum și oricărui client recomandat de către cei nominalizați anterior.

CEC Bank - obligată să plătească 10.000 euro fostului director de trezorerie CITEȘTE ȘI CEC Bank - obligată să plătească 10.000 euro fostului director de trezorerie

În urma aportului de 3 milioane de lei, MaxyGo Invest Holding va deține 96% din capitalul social al MaxyGo Credit. Ceilalți acționari vor fi persoane fizice implicate in conducerea si administrarea noului proiect.

"MaxyGo Invest Holding are 41 de acționari persoane fizice. Aportul cel mai mare îl am eu împreună cu soția, respectiv 37,35% din capitalul investit. Investitorii sunt parte dintre colaboratorii noștri asistenți în brokeraj și câteva persoane din afara acestui grup, care au avut încredere să pornească alături de noi în aceasta nouă direcție de business. Este de remarcat că avem și un investitor din Statele Unite ale Americii și care, până la finele anului, va deveni al doilea mare acționar al companiei", a mai spus Apostol.

El a adăugat că, până la finele anului, capital social al Maxygo Invest Holding va atinge cel puțin 6 milioane de lei.

La finele anului 2020, conform celor mai recente date disponibile ale ASF, MaxyGo Broker de Asigurare s-a plasat pe locul 18 în ierarhia jucătorilor de profil după volumul primelor intermediate, cu o cotă de 1,28%.

viewscnt
Afla mai multe despre
maxygo broker
ifn
capital
înființare