Fondul de investiții Mid Europa a finalizat preluarea Urgent Cargus, numărul 2 pe piața românească de curierat

Fondul de investiții Mid Europa a finalizat preluarea Urgent Cargus, numărul 2 pe piața românească de curierat
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 ian 2019

Fondul privat de investiții Mid Europa Partners a finalizat achiziția Urgent Cargus, al doilea mare jucător pe piața românească de curierat, de la Abris Capital Partners, operațiune prin care își mărește portofoliul local la trei companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția, anunțată în septembrie anul trecut, este estimată de Profit.ro la circa 150 milioane de euro.

Urgent Cargus a apărut în urma fuziunii Urgent Curier și Cargus International în octombrie 2014, ambele companii fiind controlate de fondul de investiții Abris Capital din iunie 2014, respectiv octombrie 2012.

Anterior fuziunii, acționarii Urgent Curier erau soții Corina și Sebastian Bălășescu. Cargus International era controlată din 2008 de compania germană de curierat DHL, parte a Deutsche Post.

ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței confirmă că a amendat Orange România, cu 14 milioane euro, pentru abuz de poziție dominantă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței confirmă că a amendat Orange România, cu 14 milioane euro, pentru abuz de poziție dominantă

Achiziția Urgent Cargus reprezintă cea de a treia investiție directă a Mid Europa Parters în România. În 2015, fondul de investiții a preluat operatorul de servicii medicale private Regina Maria de la Advent International și omul de afaceri Wargha Enayati, iar un an mai târziu a cumpărat lanțul de magazine Profi pentru 533 milioane de euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc, după cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro.

Urgent Cargus, numărul 2 pe piața românească de curierat, după FAN Curier, operează o flotă de peste 2.600 de vehicule, având circa 2.900 de angajați și colaboratori și o rețea națională de 72 de centre și depozite.

În 2017, compania a raportat afaceri de 372,3 milioane lei și un profit net de 2,2 milioane lei, cu un provizion de 2 milioane lei.

În perioada 2010 – 2015, Urgent Cargus a raportat profit în fiecare an, peste 34 milioane de lei cumulat, dar în 2016 a intrat pe minus, pierderile ridicându-se la 19,99 milioane de lei.

Cu sediul la Londra, Mid Europa Partners este printre cei mai mari investitori privați din Europa Centrală și de Est, având active în administrare de aproximativ 5,1 miliarde de euro.

Printre companiile aflate în portofoliul fondului se numără Allegro, cea mai mare platformă de shopping online din Polonia, MediGroup, cel mai mare furnizor privat de servicii medicale din Serbia, precum și producătorul ceh de vitamine și suplimente alimentare Walmark, prezent cu o sucursală în România din 1997.

viewscnt
Afla mai multe despre
mid europa partners
urgent cargus
abris capital
preluare
achizitie
finalizare