Fraudă de peste 1,7 milioane de lei identificată la un operator economic din domeniul comerțului cu telefoane mobile

Fraudă de peste 1,7 milioane de lei identificată la un operator economic din domeniul comerțului cu telefoane mobile
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Un operator economic care activa în domeniul comerțului cu telefoane mobile a prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,7 milioane de lei prin neplata TVA în perioada 2018 -2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

"Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) - Structura centrală au efectuat un control antifraudă la un operator economic din zona București-Ilfov și au constatat că, în perioada 2018-2023, acesta s-a sustras de la achitarea obligațiilor fiscale aferente comercializării în mediul online de telefoane mobile în valoare de peste 10.000.000 de lei. Ca urmare a verificărilor efectuate s-a întocmit proces verbal în care a fost individualizat un prejudiciu de TVA în cuantum de 1.700.511 de lei, valorificat în cadrul unui dosar penal", arată într-un comunicat al ANAF.

FOTO Ana Hotels a lui Copos devine prosumator de energie CITEȘTE ȘI FOTO Ana Hotels a lui Copos devine prosumator de energie

Astfel, în vederea operaționalizării mecanismului evazionist, agentul economic verificat a înregistrat în evidența financiar-contabilă documente de achiziție care nu corespund realității, cât și facturi de vânzare care nu conțin TVA, contrar prevederilor legale și naturii bunurilor vândute, respectiv telefoane mobile noi, sigilate și cu garanție.

"Prin sustragerea realizată de la plata taxei pe valoarea adaugată aferentă telefoanelor mobile a fost afectat atât bugetul statului, cât și mediul concurențial, prin utilizarea unor prețuri reduse față de prețul de piață practicat de societățile care comercializează aceleași produse cu respectarea prevederilor legale. În dosarul penal aflat în lucru, vizând faptele de evaziune fiscală menționate, au fost puse în executare mandate de percheziție domiciliară și au fost dispuse măsuri asigurătorii, aspecte cuprinse în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București", mai arată ANAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefoane mobile
anaf