Premierul britanic anunță că va reintroduce serviciul militar obligatoriu în cazul unei victorii a partidului său în alegerile legislative din iunie

Premierul britanic anunță că va reintroduce serviciul militar obligatoriu în cazul unei victorii a partidului său în alegerile legislative din iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Premierul conservator britanic Rishi Sunak anunță că va restabili un serviciu militar național obligatoriu la vârstă de 18 ani, în cazul unei victorii a Partidului Conservator (Tories) în alegerile legislative de la 4 iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Voi introduce un nou model de serviciu național, în vederea creării unui obiectiv comun în rândul tinerilor noștri și unei sentiment reînnoit de mândrie a țării noastre”, anunță în acest comunicat publicat sâmbătă seara Rishi Sunak, relatează AFP, potrivit News.ro.

Acest lucru ar urma să permită unirea țării în contextul în care lumea este ”tot mai incertă”, adaugă el.

Tinerii în vârstă de 18 ani ar urma astfel să poată alege ”între un stagiu de 12 luni cu normă întreagă în rândul forțelor armate sau un weekend pe lună, timp de un an, de voluntariat în cadrul comunității lor”, precizează Partidul Conservator.

Campania electorală se află în toi după ce Rishi Sunak a convocat miercuri alegeri legislative la 4 iulie.

 Nicușor Dan, estimează la 30-40 de milioane de lei costul extinderii programului \ CITEȘTE ȘI Nicușor Dan, estimează la 30-40 de milioane de lei costul extinderii programului "Sport în școală" la 25% dintre elevii bucureșteni

Opoziția laburistă este creditată larg favorită în sondaje, cu un avans de aproximativ 20 de puncte procentuale, iar conservatorii gâfâie după 14 ani de putere.

Conservatorii îl acuză în acest comunicat pe liderul opoziției laburiste Keir Starmer, care urmează să devină următorul premier în cazul în care Partidul Laburist (Labour) obține o victorie în alegeri, de faptul că ”nu are nici convingerea, nici curajul și nici planul necesar să navigheze într-o lume tot mai incertă”.

Ministrul britanic de Interne James Cleverly dă asigurări duminică, la Sky News, că tinerii care nu vor să participe la serviciul militar național nu vor fi sancționați penal.

”Nu vor exista sancțiuni penale. Nimeni nu se va duce la închsioare din cauza asta”, dă asigurări James Cleverly, în pofida faptului că Rishi Sunak a prezentat acest serviciu ca ”obligatoriu”.

Laburiștii critică acest nou anunț, al unui partid ”în pană de idei”.

Regatul Unit a avut un serviciu militar național obligatoriu din 1947 și până în 1960. Bărbații cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani erau obligați să servească în Forțele armate timp de 18 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
serviciul militar
marea britanie
premier