Autoritățile din SUA ar putea avea acces la conturile private ale Familiei Regale din Marea Britanie pe fondul cetățeniei americane a Ducesei de Sussex Meghan Merkle și a viitorului ei copil

Autoritățile din SUA ar putea avea acces la conturile private ale Familiei Regale din Marea Britanie pe fondul cetățeniei americane a Ducesei de Sussex Meghan Merkle și a viitorului ei copil
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2019

Ducesa de Sussex Meghan Markle și viitorul ei copil – cel care va fi al șaptelea în linia de succesiune la tronul Marii Britanii – fiind cetățeni americani, vor fi în situația de a plăti taxe în SUA, ceea ce ar putea oferi acces autorităților americane la conturile private al Familiei Regale britanice, anunță CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Statele Unite au – ceva unic printre națiuni – un sistem de taxare bazat pe cetățenie așa că Meghan fiind cetățean SUA, ea va fi taxată”, a explicat David Treitel, fondatorul American Tax Returns Ltd, companie  de consiliere privind taxarea pentru expații americani, scrie News.ro.

Legea prevede ca inspectorii privind taxarea să examineze averea regală a prințului Harry și a lui Meghan, dar și veniturile copiuluil.

FOTO Cea mai lungă călătorie din lume cu un automobil electric. Până în Australia curentul a costat doar 300 de dolari CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai lungă călătorie din lume cu un automobil electric. Până în Australia curentul a costat doar 300 de dolari

„Copilul are o mamă cetățean al SUA și acel copil, fată sau băiat, care va veni pe lume în următoarele săptămâni, va fi automat un cetățean al Statelor Unite. Nu există un precedent în care un cetățean american să fi făcut parte din Familia Regală. Așa că nimeni nu s-a aflat în această situație până acum”, a afirmat Treitel.

Ca cetățean american, indiferent de unde locuiește, Meghan va fi obligată să completeze un formular privind taxele și să informeze cu privire la conturile sale din străinătate, bunuri de peste 200.000 de dolari și cadouri care valorează peste 15.797 de dolari, indiferent dacă se află în posesia lor sau nu.

Meghan ar putea fi nevoită astfel să declare bunuri precum verigheta dăruită de Regină, din aur galez din Colecția Regală, diamantul din inelul ei de logodnă luat din celebra colecție de bijuterii a Prințesei Diana și alte cadouri de nuntă de la persoane importante la nivel internațional. De asemenea, va trebui declarată și casa în valoare de mai multe milioane de dolari – Frogmore Cottage din Windsor – unde cei doi s-au căsătorit.

„Regina și consilierii săi vor trebui să se gândească: dacă îi dăruiesc lui Meghan o diademă, dacă copilul va folosi o jucărie de argint care a fost folosită de Regina Victoria, cât valorează acest lucru? Care este valoarea? Cât trebuie raportat în State? Este o întrebare grea”, a precizat Treitel.

Nu numai că Meghan va trebui să declare cadourile dar dacă se va gândi să vândă vreunul din ele, ea va fi taxată pentru o creștere în valoare.

Treitel consideră totuși că Harry și Meghan au luat aceste aspecte în considerare „cu mult timp înainte să se căsătorească, atunci când ieșeau la întâlniri”.

Singura modalitate de a evita să plătească taxe în SUA ar fi ca Meghan să renunțe la cetățenia ei americană, însă chiar și așa copilul ei va fi supus sistemului de taxe până la vârsta de 18 ani.

Astfel, copilul va trebui să declare bunurile și veniturile de peste 2.100 de dolari până la vârsta de 18 ani. Treitel consideră că bebelușul va moșteni la naștere cel mai probabil investiții care vor genera venituri care vor trebui taxate de către SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
ducesa de sussex meghan markle
cetatean sua
familia regala