Finlanda, cea mai fericită țară din lume pentru al treilea an consecutiv. Pe ce loc este România

Finlanda, cea mai fericită țară din lume pentru al treilea an consecutiv. Pe ce loc este România
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2020

În plină criză sanitară mondială cauzată de noul coronavirus, Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume pentru al treilea an consecutiv, potrivit unui raport oficial al ONU, publicat vineri, citat de AFP.

Țara nordică a devansat Danemarca, aflată pe locul doi, și Elveția, pe trei, în clasamentul din 2020 al "World Happiness Report", a cărui publicare coincide cu Ziua mondială a fericirii, stabilită de ONU și sărbătorită la 20 martie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Sudanul de Sud și Afganistanul, două țări afectate de război, se află pe ultimele locuri în clasament.       

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Coronavirus - Studiourile Walt Disney și Universal Pictures refuză să mai arate datele de box office CITEȘTE ȘI Coronavirus - Studiourile Walt Disney și Universal Pictures refuză să mai arate datele de box office

Metodologia folosită constă în evaluarea răspunsurilor preluate de la persoane din 156 de țări, care răspund unei serii de întrebări despre percepția lor asupra calității vieții pe o scară de la 0 la 10.

Sunt luate în calcul PIB-ul (produsul intern brut), ajutoarele sociale, libertatea individuală sau nivelul de corupție.               

Ca și în cazul celor șapte rapoarte precedente, țările nordice domină clasamentul. În primele zece locuri se află și Noua Zeelandă - pe opt și Austria - pe nouă. Franța se află pe locul 24, în coborâre un loc, față de anul trecut.

România se află pe locul 47, după ce anul trecut s-a clasat pe 48.

Șările cele mai fericite sunt cele "în care oamenii au un sentiment de apartenență, unde au încredere și se apreciază unii pe alții", a explicat John Helliwell, co-autor al raportului, citat în comunicat.

Raportul pe 2020 se bazează pe datele colectate în 2018 și 2019, și ia în calcul măsurile excepționale luate de mai multe țări cu scopul de a stopa pandemia de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
cea mai fericita tara
onu
finlanda